ee onları bende yapıyorum geçen sene deprem sigortası 900 tl civarındaydı vergilerde 250-300 tl arasında toplasan 1.500 lira etmiyor neye göre kalkıpta 16'dan 27'ye çıkarmış. Tamam ev sahibini de düşünmek lazım onun da orada parası bağlı evini oradan geçindiriyor olabilir ama biraz fazla insafsızlık etmiş bence.
Kira artışlarında rayiç bedeller ele alınmalıdır. Örneğin, civar evler 15 binken ev sahibi 25 istiyorsa, evet, bu insafsızlıktır; ancak civar evler 25 binken ben eski kiracıyım, 15 vereyim demekte insafsızlıktır.
Herkes kendi malı için ne yazık ki insafsızdır.
Gecen sene deprem sigrotasını 2750 TL den yaptım. Bu sene büyük ihtimal çok artacak bizim burada rayiç bedellere %700 zam gelmiş. Muhtarlığa yeni rayiç bedel listelerini asmışlar sizde kontrol edin. Rayiç bedel artınca vergiler ve dask otomatik olarak 6-7 kat artacak rabbim sonumuzu hayreylesin. (vergilerde 250-300 tl) demişsin böyle bir vergi İstanbul da görmedim. Daire başı 3-4 bin tl en az belediyeye yeni rayiç bedel üzerinden ne kadar olacağını sordum 14k civarı birşey hesapladı.