Birçoğuna katılıyorum fakat Google, moz gibi araçların değerlerine bakmaz. Konu için teşekkürler. Konu sahibinden bağımsız DA-DR-Spam Skor gibi kavramlarda kafası karışan arkadaşlar için yazmak istiyorum.

Google veri paylaşmadığı için Moz, Semrush, Ahrefs gibi araçlar doğdu ve bunlar kendilerince DA-DR gibi metrikler üretti. Çünkü Google önceden PR adı altında sitelerin değerlerini verirdi. Fakat suistimal edildiği için aşama aşama (2014-2016 yıllarında) bu değerleri paylaşmayı bıraktı, kapattı. Bu boşluğu doldurmak için Moz gibi araçlar da "zaten Google'ın pagerank algoritmasını biliyoruz biz gösteririz" demeye başladı. Yani Google gibi büyük bir şirket Moz'un verisini kullanmaz tam tersi MOZ, Google'nin verisini kullanır. Bu metrikleri icat eden Google. Moz değil.

Ben de bu metrikleri kullanıyor muyum? Evet. Çünkü siteler hakkında bir fikir sahibi olmak için bakıyorum veya bir hizmet verdiğimde insanların bu siteler hakkında bir fikir sahibi olması için bu verileri gösteriyorum ama sadece fikir sahibi olmaları için. Moz'a göre 70 DA olan bir site Google gözünde "çöp" bir site olabilir hatta filtreye girmiş veya ceza almış bir site de olabilir.

Konu için teşekkürler, eline sağlık.