Facebook hitine spam demendeki mantık ne hocam, yani meta reklam üzerinden gelen hit zararlı mı size göre?
Selamlar,
Türkiye'nin en büyük laptop şirketi ve sitesi olmak istiyorum.
100 milyon dolar bütçeyle kurdum şirketimi.
Websitemi açtım.
Ardından Facebook'ta "bilgisayar" almak isteyen, ilişkili tüm kullanıcılara 7/24 yapmaya başladım, ilk açıldığım andan itibaren.
Günlük onbinlerce dolar harcıyorum.
İnsanlar, facebook'tan siteme akın ediyor.
Kimisi ram'e göre kimisi gb'ye göre kimisi marka-modele göre sayfaları geziyorlar.
Çünkü bu adamlar, benim yaptığım işle alakalı adamlar.
İçlerinden bazısı sipariş veriyor, bazısı daha sonra tekrar gelmek üzere kaydediyor, bazısı arkadaşına, sevgilisine, kardeşine gönderiyor url'leri.
Bu durum nasıl zarar olabilir?
Ben sitemi açacağım, 100 milyon dolar bütçem var ama facebook, instagram, twitter, adwords gibi yerlere reklam vermek için neden bekleyeyim?
İlk günden reklamlara tüm platformlarda başlayabilirim.
Örneğin; 1 fantazi giyim sitem var.
12-15 yaş aralığında ziyaretçisi olan basit bir oyun sitesine reklam verip 300bin çocuğu siteme çekmenin ne önemi var?
Onun yerine 1000 kişinin girdiği +18 sitesine reklam veririm.
Örneğin; 81 il ve tüm ilçelerini çıkartın. Hepsine facebook'ta özel sayfa oluşturun. Her birinde günlük, o bölgeye ait iş ilanları paylaşın. Kadıköy garson aranıyor gibi..
Ardından her sayfaya facebook'tan, o bölgenin ziyaretçisini çekmek amaçlı fb reklam verin. Tüm sayfaları büyütün. Abone, takipçi vb. İş ilanları arayanlar, iş ilanları vermek isteyenler size özelden yazsın.
Ardeşen sayfasına komi aranıyor ilanı için talep gelsin.
Her sayfada ciddi etkileşim olacak.
Ardından "işkur yasallığı" konusunu bilmiyorum.
asdasd.com sitesini açın.
Standart il-ilçe-firma-meslek şekilde bölünmüş şekilde yapın.
Artık tüm facebook sayfalarında paylaştığınız iş ilanlarının detayları için sitenizde açtığınız sayfayı iletin.
Facebook'daki insanlar, her iş ilanında sitenize gelsin, ordan başka işlere baksın, ilanlara başvursun, yorum yapsın vs.
Gece gece ne yazdım arkadaş ( :
Özetle;
En önemli şey; ziyaretçinin sayısı ve nereden geldiği değil, "ne sebeple geldiği".