Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adsense para kazanilmaz demedim, sadece cok zorlasti. Bence nis sektor degilde hit alan rekabeti az olan ve ozellikle Medic guncellemesinden etkilenmeyen bir sektor olsa iyi olur.

Etkilenen sektorler burda
https://rankmath.com/seo-glossary/google-medic-update/

Siz yinede arastirmanizi yapin, TBM si tuksek sektorleri, benim bahsettigim Medic guncellemesindeki kategorilerdeki kelimeleri zaten Semrush arattiginizda rakiplerin ne kadar guclu oldugunu goreceksiniz. Mesela eskiden "ogrenciye kredi veren bankalar" bu turkce kelimede dahi 1 tane banka cikmazdi simdi surusune banka cikiyor.

Simdi finans veya Medic guncellemesinde etkilenen sektorlerde yapanlar var ama nasil yapiyorlar biliyor musun, adam siteyi yazilimciya yazdiriyor, tools dedigimiz arac gerecler kuruyor, kullanici o araci arayip sitene ulasabiliyor ve bu tarz araclar yaninda site makalelerle destekleniyor bu sayede kazanc sagliyorlar ancak sadece 1 makaleyle o sektorlerde ayakta kalmak zor. Artik yazilim cagindayiz. Adam bir hesaplayici koyuyor ne biliyim baska sitelerde olmayan veya olan seyleri ekliyor. Bu sayede cok kazaniyorlar. Yazilim sart oldu diyebilirim. O projeye uygun script siteler yazdiriyorlar.

Eger niche devam edeceksen bu riskli sektorleri gec TBM dusuk olsun ama rekabeti dusuk alanlar bulmalisin. Hergun 2 saat ugras hocam illa bulursun. Bir plan yap. Sonucta sen ingilizce makale yazacaksin insanlari bilgilendireceksin, ne konuda bilgilendirebilirsin. Ona gore sakin kafayla bir dusun. Bu niche kelime satanlardan birsey cikmaz bunada emin ol. Kendin bulman lazim. Ayni zmanda site icine konu sorunu yasamayacagin sektor olmali.

Kisacasi tbm sukadar veriyor diye nich satanlara atlamayin hocam. Sorun TBM degil. Sen siralamaya girebilcen mi? Ne kadar hit alcaksin, bunlar sorun. Yoksa tonla TBM yuksek kelime var saglik, finans, banka, kredi, mortgage alaninda.
Kolaylık neye göre belirleyebiliriz geçen semrush verileri yanlış demiştiniz heral yanlış hatırlıyor olabilirim bu şekilde bişey bulmuştum ama aylık 2k ziyaretçiyi geçmiyor ama her kelimede birinci olamam ama cpc çok yüksek gözüm oraya kayıyor