Google'ın çalışma mantığı şöyledir. bir domain kayıt edildiğinde fark edilmesi için sizden bir adım atmanızı bekler. ama adım atmadan önce der ki sana
"Hey dur biraz, önce sitenin tüm ekranlarını tamamla. eksik birşey bırakma beni boşa uğraştırma kardeşim" ayrıca yanında da küçük bir not olarak şunu ekler; "
bak siteni inceleyeceğim ama 0.002 saniyede bir görüntü almazsam umurum da olmazsın!!"
- google'ın bu isteklerini karşıladığında yani web siteni gerçekten hazır olduğunu hissettiğinde search console siteni bağlarsın. ardından sitemap.xml'ini istediği formatta eklersin. bir kaç sayfayı getirir manuel olarak indexletmeye çalışırsın. (bunlar index, hakkımızda, fiyatlar vs. olabilir)
- Sen içeriğini bir şekilde artırmalısın kardeşim bu sırada. o sitemap. ilk bir hafta içinde bir kaç kez olumlu yönde yenilenip tekrar tekrar göndermen gerekir.
- Daha önce anlattığım taktikte programatik seo ve google bot çağırma ile web sitene google botları getirirsin. (profilimden bu ipuçlarına bakarsınız.)
siteniz artık yavaş yavaş indexlenmeye başlar. siz bu sırada boş durmayıp sürekli sitenizi güncellemeniz gerekir. 1 hafta sizin için yeterli olacaktır. indexinin 100 sayfa üzerine çıktığı zaman google da ikinci aşamaya geçersiniz. sizi
karantinaya alır.
Ama dur korkma! karantina her yeni domain için google da uygulanan prosedürlerden biridir. kullanıcıya göstermez. burada sadece seni izler. şu sorulara cevap arar;
- indexli sayfalarını ne kadar güncelliyorsun?
- yeni içerik ekliyor musun?
- schema Merkup kullanıyor musun?
- değerli sitelerden (da pa değeri yüksek olan spamı düşük olan güvenilir sitelerden) backlink alıyor musun? öneriliyor musun?
- sosyal medyadan hit alıyor musun? (youtube, reddit, quara gibi otoritesi yüksek sitelerden) (burada önemli olan facebook gibi spam olan sitelerden hit alırsan ilk etapda domainini çöpe atman gerek...)
bunu 2 hafta boyunca dener bazen bir buçuk hafta dener.
sonra bu denemenin bittiğini şöyle anlarsın; bi bakmışsın tek tük hit geliyor. işte zurnanın zort dediği delik burası.. google seni karantinadan çıkartıyor ve ilgili kullanıcılara denemeler yapıyor demek oluyor.
haaaa şimdi geldik asıl meseleye. google'ın gönderdiği bu ziyaretciler sitende bir kaç saniye kalıp çıkıyorsa, scroll veya 30 40 saniye kalıp sayfa değiştirmiyorsa ilgilenmiyorsa google şöyle bir sinyal gider bu denemelerden
- bu site hazır değil...
Peki diyeceksiniz bu sinyali manipülasyon yapma şansımız yok mu?
elbette var. işte bunun asıl eğlenceli kısma geldik.
CTR
ilk bir hafta günlük 20-25 kullanıcı eşin dostun akraban arkadaşın kim olursa olsun siteni ilgili arama sonuçlarında görene kadar ilgili anahtar kelime ile arama yapması lazım. gördüğünde tıklaması lazım (görev yap siteleri de olabilir)
ikinci hafta bu sayı günlük 35-50 arasına çıkmalı. sıralama yükseldikçe sitede kalma oranı da orantılı olarak artmalı atıyorum 40-50 saniye kaldıysa ilk hafta bu hafta 60-120 saniye kalmalı. bir kaç sayfa geçmeli login varsa olmalı yorum sisteminiz varsa yapmalı.
bu süreçte toplam da 4 hafta geçer. sabır gerekli. bu 4 haftayı başarılı geçiren yeni domain artık otorite sahibi olmaya başlar. denemeleri bırakır direk gerçek hit gönderir.
bir beğeni bir teşekkür yeter bana

olmuyorsa da canınız sağ olsun.