Hocam ben ürün fiyatı belirlerken artık her ürüne net 1 kargo parası ekliyorum daha önce +50₺ kurtarıyordu ama şu sıralar cılkı çıktı paketleme vs +130₺ yaptım baş edemiyorsun zaten 1000₺ sattığım üründen 170-200 ₺ kar ya ediyorum ya etmiyorum. İşin içine iade girince zaten birşey kalmıyor.
iade geldiğinde ürün ikinci satışa uygunsa direkt kabul ediyorum gittisi geldisi bahsettiğiniz gibi 2-3 kere git gel yapınca benim dışımda herkes para kazanıyor ben zarar ediyorum. Satıcılar için bir revizyon gelse yemin ederim fiyatlar o kadar düşer ki.
3 sene önce güya yürürlüğe girecek bir yasa vardı. İade kargosunu müşteri ödeyecek şeklinde. Bunu 2023'e attılar. Sonra 2024 dediler. Sonra 2025 dediler. Şimdi ise gündemden kaldırıldı. Böyle bir değişiklik olmayacak, aynı şekilde devam edeceği söylendi. En azından böyle bir şey gelirse iade oranları düşecektir. Ama bunu yapamama sebepleri ise sanırım sıkıntı satıcıların da olması. Her satıcı düzgün iş yapmıyor. Müşterinin aldığı ürün farklı gidecek ya da sıkıntılı gidecek. Bu sefer de müşteri boş yere satıcının sıkıntısından cebinden iade ücreti vermiş olacak. Eğer buna bir çözüm bulurlarsa iade kargosunu müşteri karşılar onun harici zor gibi gözüküyor.