Emreozkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam dostum,
Öncelikle helal olsun, hayvan sevgini belli etmişsin, kuşun da şanslıymış seni bulmuş. Yeni geldiği için yaşadıkların tamamen normal şeyler, kuşun şu an “uyum süreci”nde. Ortama, sana, seslere alışması biraz zaman alır.
İlk olarak yem konusuna değineyim; yeni ortamda kuşlar genelde az yer. Stres yapar, etrafı gözlemler. Vitaminli yem yeterli, ama yanında arada biraz darı veya çekirdek karışımı verirsen iştahı açılır. Suyu her gün taze olmalı. Maydanoz, havuç rendesi, marul gibi yeşillikleri haftada 1-2 defa az miktarda verebilirsin ama her gün verme, ishal yapar.
Kafesten çıkmak istememesi de normal. Yeni ortamda güven hissetmediği için kaçmaya çalışıyor. Sen konuş, yavaş hareket et, kafesin yanında zaman geçir. Birkaç hafta içinde alışır, eline bile gelir.
Tüneklerde vakit geçirmesi sağlıklı davranış, kuşlar genelde yerde durmaz zaten. Gece sessiz, karanlık bir ortamda dinlenmesine dikkat et.
Kısacası dostum, sabırlı ol. Yeme düzeni, ötüşü ve davranışları zamanla oturur. Şu an tek ihtiyacı huzur ve alışma süreci.
Yorumunuz için teşekkürler hocam, yanına bir eş almayı düşünüyordum canı sıkılmasın diye ancak diğer arkadaşlar pek önermemiş. Bakalım şimdilik mutluyuz