drmd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediklerinizin hepsini kontrol ettim. Farklı prizlere de takıp denedim hep aynı sorun. RAM, ekran kartı, işlemci gibi parçaları başka bir kasaya bağladım orada herhangi bir sorun çıkmadı. Aklıma yapabileceğim başka bir şey gelmedi. Aşağıdaki PSU'yu satın aldım. Ekstra olarak akım korumalı priz de sipariş ettim. Mersin'de yaşıyorum, bana buradaki evlerin elektrik tesisatının sorunlu olduğu söylendi. Belki de bundan kaynaklıdır.

Valla gayet mantıklı ilerlemişsin, adım adım her şeyi denemişsin zaten. Parçaları başka sistemde test edip sorun olmaması durumu baya net şekilde PSU ya da elektrik altyapısına işaret ediyor. Mersin tarafında özellikle eski binalarda voltaj dalgalanması olabiliyor, o da PSU’yu zorluyor.
Aldığın yeni PSU ve akım korumalı prizle muhtemelen sorun çözülecek. Yine de dilersen basit bir voltaj ölçer (multimetre ya da priz voltmetresi) al, prizlerde voltaj çok oynuyorsa regülatör bile düşünülür. Ama büyük ihtimalle senin yeni PSU bu dalgalanmaları tolere eder, akım korumalı priz de ekstra güvenlik sağlar.
Bence doğru yoldasın dostum, yeni sistemle bir süre gözlemle, sorun tamamen kesilirse zaten teşhis netleşmiş olur.