Hocam, ben sorduğum soruların cevaplarını biliyorum.
Sizde de bir ışık yaksın istedim.
Verdiğiniz bazı bilgiler genel olarak pratikten yoksun.
Plaka kodunu boşverin.
Otobüs saatleri sitem olsun.
Adana Ankara arası kaç km
tarzı sitelerim olsun.
Bu sitelerde 3sn sitede kalma süresi zaten ideal olan.
Arama yaparsınız -> Siteden en hızlı şekilde alacağınızı alırsınız -> Google'daki sorgu sayfasını kapatır ve gidersiniz.
Bu işleyiş gerçekleştiğinde o siteden daha değerli bir site yoktur.
Her sektör kendi içerisinde değerlendirilir.
Dünya'nın en iyi Seo'suna sahip sitesini de açsak "migren belirtileri" kelimesinde öncelik vereceği siteleri görebiliyorsunuz.
Yani sitemi kurdum, gelen kullanıcı şu kadar kalsın, ilk hafta 20 kişi girsin gibi şeyler 2010'larda kaldı diyebilirim.
Artık daha yaratıcı, efektif, kullanıcıya hitap eden yapılar gerekiyor.
Haber siteleri spam rekoru kırıyor, dokunan yok. Çünkü o sektör öyle kabullenildi ve Google, oraya el atana kadar devam edecek.
Ciddi gelirleri var, reklamveren var, dokunmuyorlar.
Gibi onlarca sektör örneği verilebilir.
Özetle demek istediğim; her sektörün Seo yapısı ve site kurgusu, bulunduğu sektörün yapısına göre şekillenir.
Yoksa h1-title-description girip, siteyi hızlandırıp, 10 tane blog sitesinden backlink almak olayın artık %0.01'i.
Katkınız ve konunuz için teşekkür ederim.
Çok güzel özetlediniz, gerçekten katıldığım birçok nokta var.
Her sektörün kullanıcı alışkanlığı, beklentisi ve Googleın o sektöre bakışı farklı bu yüzden SEO tek tip bir reçete olmuyor.
Benim anlattığım model daha çok yeni domainlerin ilk haftalardaki davranış sinyalleri ve sandbox süreci üzerineydi.
Yani siteyi Googlea ben buradayım dedirtmek ve ilk sinyalleri doğru göndermek kısmı.
Ama sizin dediğiniz gibi, kullanıcı niyeti (search intent) doğru analiz edilmezse, kalma süresi ya da CTRnin tek başına anlamı kalmıyor.
Özellikle hızlı cevap sitelerinde 3 saniye bile yeterli olabilir önemli olan
kullanıcının aradığı cevabı gerçekten alması.
Haber, sağlık, fiyat, ulaşım gibi alanlarda SEOnun dinamikleri tamamen farklı çalışıyor.
İşin güzel yanı da bu zaten; her sektör kendi algoritmik ekosistemini oluşturuyor.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, katkınız tartışmayı gerçekten zenginleştirdi.