Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bende son 5 senedir hobi olarak Python ile ilgileniyorum.
Sana soyle soyleyim Python ogrenmek kolay. Bazi konular biraz zor gibi gelebilir ama anlasilmayacak hicbir seyi yok.

Lakin sadece Pytyhon bilmek inan hicbirseye yetmiyor. Ben bot yaparim, veri kasarim diyorsan Python yeterli ama, Python'la baslayacaksan ve web gelistirme konusunda devam edeceksen HTML, CSS, HTMX, DJANGO, ve son olarak javascript alt yapili kutuphanelerden biri olan Veu.js ogrenmen gerekiyor. Kisacasi bir yerde Javascript ogrenmek gerekli kilinacak. Web gelistirme icin ogrenilecek cok sey var. Surekli yeniseylerde cikiyor karsina. Projeyi yayina alma, odeme uyelik sistemi ekleme, css konusunda Tailwind mi ogreneyim, Bootstrap 5 mi ogrenip hazir tasarimlar yapayim vs vs.. Cok fazla sey cikiyor.

Yazilim PYTHON konusunda 2 onemli nokta var hocam. Yazilimda sen birsey insa etmen gerekiyor ve bunu kafanda kuruyorsun. Tamamen akil, beyin, mantiki dusunce gerektiren bir is bu. Mesela bir proje yapiyorsun bircok sorun cikiyor ve bunlari nasil giderebilecegin konusunda surekli dusunup cozum bulman gerekiyor. Gece uykularina giriyor. Bu yuzden proje yapanlar once semasini cikarip buna bagli hareket edip parca parca giderler.

Soyle bir soz var:
Kod yazmak isin en kolay kismi, onemli olan LOGIC mantik boyutudur.

Yazilim uzun soluklu bir is hocam. Yemek yapmak gibi, yemek yaptikca ogrenirsin yazilimda bu. Hic ara vermeden yasam tarzin olarak devam etmen gerekiyor. Ara verdin mi bitiyor. Bu arada yazilima hevesle baslayan birakan cok kisi var. Alinma Angela Ju - 100days of Python code egitim sistemi geldi. Pyton ilk ornegi 950K kisi cozerken 2. dersteki ornegi 350K kisi cozmustu. Bastan cok birakan oldugu gibi, benim gibi zaman icinde baslayan birakanlar da oluyor.

Web gelistirme bence harika bir is. Zaten Adsnese para kazanma boyutu Google'nin MEDIC yani Your money your life guncellemesiyle bitti diyebiliriz. En cok kazandiran %70 en cok kazandiran sektorler etkin, yetkin ve otoriter firmalara devredildi.

Ben Python'a ilk basladigimda gunde 15 saat calisip 1 ayda 500 saati devirip, Kivy ile bir mobil uygulama yazmistim. Bana soracak olursan, tabi bu benim tecrubemdir, tipki bir universite ogrencisi gibi gunde 4-5 saat yazilima zaman ayirirsan bence 1 sene sonra cok iyi durumda olursun. Cunku yazilimda hersey planlandigi gibi gitmiyor. Mesela 100 days of code dersinde hoca senden projeyi cozume bakmadan yapmani istiyor, kimisi o seti 3 ayda bitiriyor kimisi 1 ayda. Yazilim isi oye cozume bakayim, ogrenip diger derse geceyim olayi degil, o bilmeceyi senin cozmen grekiyor. Sen boyle kendini zorlayip, dusunerek sorunlari cozersen cok iyi yazilimci olursun. Bunun icin zaman lazim. Kafadan 1 sene lazim diye dusunuyorum. Javascript bilmiyorum ama 4-5 ay icinde veu.js disindakileri ogrensen kalan aylarda farkli projeler yapip kendini gelistirirsin.

Yazilimin handikaplari var hocam, hem cok zaman gerektiriyor, hemde uzun bir sure kafadan para kazanamiyorsun. Yarin herseyi ogrensen bile bir proje yapip onun pazarlamasini yapman gerekiyor. Sonucta her iste rekabet var.

Eger maddi sorunun yoksa zamanin coksa, ogrendikten sonra keyifli ve gelecegi olan bir is. Neden maddiyattan bahsettim cunku para kazanir duruma gelmen uzun sure alabilir. Belki freelancer isler alabilirsin, ancak buyuk ekmek icin proje sart diye dusunuyorum.

Bunlar benim dusunduklerim.
Pythonun temeli neredeyse bitti hocam oppye kadar geldim
gerçekten harika bir dil