NexusV adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba dostum, çok güzel bir yoldasın, yazılıma Python ile başlamak kesinlikle harika bir karar. Hem web hem de mobil için güçlü bir temel oluşturuyor ve öğrenmesi de oldukça kolay.

Web tarafında kendini geliştirmek istersen, Python'ı tamamlayıcı olarak HTML, CSS ve JavaScript'i kesinlikle öğrenmelisin; bu üçlü web'in olmazsa olmazıdır. Backend için Python'ın Django veya Flask framework'lerini inceleyerek projeler yapmaya başla, böylece öğrendiklerin hızla pekişir.

Mobil uygulamalar için ise, başlangıç aşamasında Flutter veya React Native gibi crossplatform framework'lere yönelmeni şiddetle tavsiye ederim. Tek bir kod tabanıyla hem iOS hem de Android uygulamaları geliştirebilirsin, bu da sana büyük zaman kazandırır ve öğrenmesi daha kolaydır.

Öğrenme sürecinde ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kesinlikle kullan, anlamadığın kod parçalarını açıklatabilir, yeni fikirler alabilir veya hata ayıklama konusunda yardım isteyebilirsin. En önemlisi, öğrendiklerini küçük projelerle hemen uygulamaya geç, böylece bilgin kalıcı olur.
Merhaba hocam.
Iyi derecede Python bilgim var ve bir aralar Kivy ile ilgilenmistim.
Web gelistirme konusunda Django ile ilgili bir egitime baslayip birakmistim.
Simdi web gelistirmeye donmek istiyorum ama HTML CSS Django HTMX ogrenmem gerektigini biliyorum ama bir noktada veu.js sart olacak diye dusunuyorum. Django HTMX uzerinden gidersem sayet, yani JS gecmezsem, bu css konusunda Thailwind mi ogrenmeliyim Bootstarp mi ogrenmeliyim? Bootstrap zormu hemen kolay web siteleri yapabilir miyim? Bazi playlistlere baktim cok fazla konulardan olusuyordu. Bana playlist tavsiyeniz olur mu? Web gelistirme konusunda gercekten cok sey ogrenmek gerekiyor. YAzilim gercekte uzun bir maraton ve sanirim erken yasta baslamak gerekiyor. Tesekkur ederim.