TekLanDC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KISA SAP alırsanız işiniz kolay.
Çünkü 15 CM içerisinde kalan perdelerde dilediğiniz parçayı icra edebiliyorsunuz
Aşağıya sizin için mükemmel bir kaynak bırakıyorum

https://www.youtube.com/watch?v=e6j_...tsuofmE-Wafqql
Daha öncesinde kısa sap ile denemiştim evet, hatta evimde bağlama var ama altı kırık tellerin 1 2 si kopuk akort kısımları arızalı vs o yüzden adam akıllı yeni birşey alayım dedim

Ufuk8882 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle kısa sap mı uzun sap mı çalacaksınız ona karar verin.
Youtube de detaylara bakabilirsiniz.

Mutlaka öyle ya da böyle bir kursa yazılmanız gerekiyor. Kendi başınıza videolardan oradan buradan öğrenmeniz çok zor.
Sıfır başlangıç seviyesindeyseniz bulunduğunuz ilçede belediyeye ait kurslara yazılabilirsiniz. İmkanınız varsa birebir özel bir kursa yazılmanızdır.
Nota öğrenmeniz önemlidir.

Her şeyden önemlisi bağlama çalmak sabır işidir. Mutlaka sıkılacak yorulacaksınız. Egzersizler sizi yoracak. Bırakmazsanız sonu güzel olacak.
Öğrendiklerinizi veya öğrenmek istedikleri tekrar etmeniz gerekecek.

Günde en az 2 saat öyle yada böyle bağlama elinizde olacak. Arada bir elinize alacaksanız veya haftada bir bağlamaya dokunacaksanız hiç bulaşmayın derim.
Kursa yazılmak için pek vaktım yok aslında evde kendim öğrenip çalıcam eğer alırsam günde 2 değli 4 5 saatte çalışırım az çok tabi her gün değil 2 saaten aşağı düşmez ama. Bağlama dışında önerdiğiniz bu tarz müzik ve sesler için enstrüman var mı hocam?