lancewood adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeterli bilginiz yoksa, kendi başınıza başvuru yapmayınız.

Bilindik markalardan birisi, benim markama ihtar çekti, onlar bile yanlış sınıfta tescil yapmışlar

Aynı zamanlarda tescil başvurusunda bulunmuşuz ve 2-3 gün gibi bir farkla tescillerimiz onaylanmış. Ben doğru sınıflarda tescil yapmışım, onlar yanlış sınıfta tescil yapmışlar.

İhtar çektikten sonra avukatları ile iletişime geçtim, markaları resmen çöp oldu, başka isimle tekrar tescil yoluna gittiler
Paylaştığınız örnek, marka tescilinde doğru sınıf seçiminin önemini çok net gösteriyor.
Sadece form doldurmak veya başvuruyu göndermek yeterli değildir; markanın hangi sınıflarda korunacağı kritik bir noktadır.

Örnekten çıkarılacak dersleri sıralamak gerekirse eğer

1️ Yanlış sınıfta tescil edilen marka, başkalarının aynı veya benzer isimleri kullanmasına karşı koruma sağlayamaz.
2️Aynı anda yapılan başvurularda öncelik tarihi ve sınıf seçimi markanın gelecekteki gücünü belirler.
3️ İhtar veya itiraz sürecinde, profesyonel destek ve doğru bilgi süreci lehinize çevirebilir.
4️ Markanın çöp olmaması için, sadece başvuruyu yapmak değil, stratejik sınıf ve kapsam planlaması gerekir.

Webx olarak biz, başvuru aşamasında olası hataları en başta önlemeyi ve markayı uzun vadeli koruma stratejisine göre yönlendirmeyi hedefliyoruz.
Bu nedenle, kendi başına başvuru yapmayı düşünenlere tavsiyemiz: yeterli bilgi ve araştırma yoksa, süreci riske atmayın.