Valla açık konuşayım sınıf başına 4200 ₺ vermek yerine kendim araştırır yaparım daha iyi. BU forumda interneti verimli araştırma için kullanamayan insan yok gibidir.
Mesela kendi şirketim için marka tescili yapacağımı ele alalım. Sizin ilanınızda 4000 küsür lira, sınıf başına. 5 sınıflı bir marka alsam 20.000 lira yapar küsürü ile daha fazla tabi. 1 sınıf ile 5 sınıf arasındaki fark neredeyse yok gibidir. Bunu kendi marka tescilini kendi yapmış biri olarak söylüyorum. Bu aradaki 16 bin küsür tl yi neden size vereyim ? Size vereceğim para ile harçlarımı karşılarım daha iyi.
Görüşünüz ve açık paylaşımınız için teşekkür ederiz.
Sorunuz, marka tescili sürecinde en çok merak edilen konulardan biri ve çok haklı bir noktaya değiniyorsunuz.
Öncelikle şunu net belirtelim.
TÜRKPATENT harçları sabittir, yani biz de diğer firmalar gibi devletin belirlediği ücretleri ödüyoruz.
Webxin fiyatlandırmasında yer alan tutar, sadece başvuru işlemini değil;
ön araştırma, sınıf analizi, marka benzerlik taraması, stratejik koruma planı, itiraz/ret senaryolarının ön değerlendirmesi, başvuru takibi ve süreç boyunca temsil hizmeti gibi kalemleri kapsar.
Basit bir örnek verelim.
Bir markanın yanlış sınıfta tescil edilmesi veya benzer bir marka tarafından itiraz alması durumunda,
o başvurunun yeniden yapılması, savunulması veya dava sürecine taşınması binlerce lira ek masraf doğurabilir.
Bu riskleri en başta minimize etmek, çoğu zaman uzun vadede çok daha az maliyetlidir.
Ayrıca sınıf başına ücret mantığında fark genellikle
işin riski, sürecin karmaşıklığı ve uzman takibi gereksinimi ile ilgilidir.
Tüm markalar aynı kolaylıkta değildir.
- Bazı sınıflar (örneğin yazılım, finans, e-ticaret, gıda) yüksek benzerlik yoğunluğuna sahiptir.
- Bazılarında açıklama metni stratejik olarak hazırlanmazsa koruma kapsamı çok dar kalır.
- Bir kısmı yurtdışında da kullanılacaksa uluslararası strateji gerekir.
Kısacası,
herkes kendi başvurusunu yapabilir; bu konuda kimseyi küçümsemiyoruz.
Ancak biz Webx olarak başvuru formunu doldurmak değil,
markayı koruyacak doğru stratejiyi kurmak için çalışıyoruz.
Bu fark bazen hemen değil ama
ileride doğabilecek itiraz, red veya hak kaybı yaşanmadığında anlaşılır.
Yani özetle, verdiğiniz para sadece bir dosya değil
markanızın güvenliğine yatırılmış bir teminattır.