Başlığınız dikkat çekmek için değilse, makalenin başına ortasına ve sonuna göz atmak yeterliydi.
Leb demeden leblebi olarak anlaşılacak bir konu olduğu belliydi.
tekrar Baktım ve söylediklerimde hâlâ haklı olduğumu gördüm.
Eğer toplumun sorunu kapağa bakıp fikir yürütmekse, o zaman insanlara hayal satmanın da en az o kadar sorgulanması gerekir. Gerçekleri göz ardı edip umut dağıtmak, kimseye fayda getirmez.
Yazdığınız şeyleri youtubede ve sosyal medyada yıllardır diyorlar zaten. Girişimci olun şunu bunu yapın ama kimse maddi güçten, müşteriyi nasıl toplayacağından, nasıl zaman ayıracağından yada evdeki aile sorunları yüzünden girilen bunalımdan bahsetmiyor. Herkes hadi yapın, deneyin diyor. Biri başardı diye on binler başaracak sanıyor.
Kim istemez en iyi işi, iyi kazanç ve mutluluğu?
Boşa vakit kaybı yazman pek hoş değil.
Yanıt vermezseniz sevinirim.
Hocam yanıt vermezsem olmazdı. Bu mesajınızda tam olarak aradığım cevabı vermişsiniz. Çok teşekkür ederim, bu değerli yorumunuz için, ben onbinlerin başaracağına inanan bir insanım ama başarı dediğimiz şeye yüklediğimiz anlam önemli, mesela çok para sahibi olmak mı? İnsan kendine yetecek bir düzen, kendi emeği ile kurabilir diye düşünüyorum. Önce kendisine, sonra ailesine ve çevresine fayda sağladığında insan gerçek anlamda başarıya ulaşmış olur. Bugün maalesef tüketim toplumu, toplumlarıyız, her şeyi hızla tüketiyoruz ve hiç bir şey mutlu etmiyor. Bilmiyorum çocuğunuz var mı? Varsa mutlaka deneyimlemişsinizdir, onla gerçek anlamda iletişim kurduğunuzda yaşadığınız mutluluğun tarifi olmuyor. Bence hocam bizim ve tüm toplumların başarıya bakış açısında hata var.
Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum. İyi forumlar.