firatcelikdev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam gerçekleri görmezsek yalan dünyanın içinde ölürüz. En az 10 yıl sonrasını düşünmekten alıkoyamıyor, uyuyamıyorum aylardır.
Hocam bu durumu anlayabiliyorum bu arada ama negatif basmak da bir seçenek bunu düşünüp pozitif yanlarını görmek de.
Burada negatifi düşünüp işimiz bitiyor gidicek şöyle böyle demek yerine kendimizi sanki bir yapay zekaymış gibi her gün güncellemeliyiz ki yapay zeka işimizi elimizden almasın .
Ki ben yapay zekanın gerçekten emek isteyen insan işlerinin %90'ının işini elinden alamayacağına inanıyorum , alsa bile yine bir insan sayesinde yönetildiğinde alabilir o da belki .
Kendimizi geliştirmeyip aynı işi sürekli yapıp para kazanmaya odaklanmak yapay zeka olmasa bile elimizden işin gitmesi demek , ki siz de söylemişsiniz insanlar fiyat düşürüyor çünkü ben mesela şuan Z kuşağıa giriyorum kuşak kuşak sınıflandırırsak, benden sonraki gelen kuşak tamamen telefon ile büyüyor ben mesela o kadar direkt telefonla büyüyen bir çocuk değilim ama benden önceki nesile göre de onlardan daha çok telefonla ya da pc ile büyüyen bir nesildenim.
Haliyle yeni gelen 15 yaşındaki çocuk kendinizi geliştirmediğinizden dolayı sizin işininizi 1-1 yapabilir daha ucuza çünkü onun için o para 15 yaşında çok para olabilir

Bunun aslında teknolojinin ilerlemesiyle de alakası yok aslında dünya her yeni günde daha da gelişiyor her dönemde görülmüş bu durum en basitinden matbaa devrimi vs. olarak bakabiliriz.
Yani kısaca taş devrinde bir hamal olarak çalışıyorsanız ve biri taştan tekerleği keşfedip el arabasıyla taşımaya başladıysa hamal olarak taşımaya devam edip şikayetçi olamazsınız , tekerlek nedir ya da onu daha çok nasıl geliştiririmi düşünmelisiniz.

Ben de free çalışıyorum daha önce kendi şirketimi kurdum battım bir çok reklam sektörünün de ekmeğini yedim ama mesela benim ayak uyduramamamın sebebi tamamen ilk kez bir grubu yanlış yönetmemle ve bunu acı bir deneyim ile bitirmemle oldu ama şahsen ben her yeni güne kalktığımda o sistemi nasıl geliştiririm insanların sorununu nasıl çözerim diye kalkıyordum o zaman düşündüğüm sistemi şuan yapan insanlar var mesela ama ben oturup ;
Ben düşünmüştüm ama yapamadım diyip negatif basarsam sürekli yeni bir şey geliştiremem ve para kazanamam haliyle mutlu olamam. Belki de bu mermer olayı sizin basit ve garanti para olarak gördüğünüz bir meslek olduğu için oraya yönelmek istemişsinizdir ki bu da normal free olarak çalışmanın stresi gerçekten hiç bir işte yok . Belli saatler içerisinde çalış belli işi yap paranı al çık.

Değişimden korkan, geleceğini kaybeder