mrtykc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben pek katılmıyorum görüşünüze.
1- Fiyat kırma r10'a özel bir şey değil, bionluk gibi sitelerde vs de var. Hatta yakın arkadaşımla benim bile verdiğim fiyatlar farklı. Çünkü serbest piyasada. Buna yapacak bir şey yok maalesef.
2- Yapay zeka elbette işleri kolaylaştırdı. Fakat bunu kullanarakta para kazanabilirsiniz. Yarın bir gün, 2dk da mermeri hazırlayıp veren makinlar çıkar (belki vardır bilmiyorum çok anladığım meslek değil) veya inşaat sektörü lego gibi hazır kalıp sisteme geçer. O zamanda mı meslek değiştireceksiniz? Tabii ki hayır, siz de o cihazlardan, teknolojiden edinip, devam edeceksiniz. Bu da aynı mantık aslında.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.
Karşı bir görüş olması açıkcası çok hoşuma gitti.

Ben fiyat kırmadan şikayetçi değilim, yazıda da belirttiğim gibi herkes haklı, herkes iş yapıyor ama şuanda forumlarda müşteri yok, bulunamıyor. Satıcı var ama alıcı yok, dikkat ederseniz R10'da da bunu gözlemleyebilirsiniz.

İnşaat sektöründe bahsettiğiniz tarzda bir teknoloji gelişeceğini zannetmiyorum. Çünkü inşaat sektörü bir taşı, tuğlayı alıp şuraya koy değil. Teraziye alması, ip çekmesi, güzel görünüm katması gibi ince işçilikleri vardır. Özellikle mermer sektöründe tamamen sanat konuşumaktadır. Mermer sektöründe de yapay taş modelleri vardır ve diğer doğal taşlara göre çok uygundur. Örneğin porselen, cimstone gibi malzemeler yapay taştır ve genellikle mutfak tezgaklarında kullanılmaktadır. Ancak tezgahın evye açılımı, ankaste açılımı gibi işlerde bir usta gereklidir. Çünkü bu kısımlara belli numaralarda zımpara uygulanır. 60, 120, 220 diye gider. Mermer sehpalar, mermer lavabolar bunlar hep özel işçiliklerdir. Kolay öğrenilmez, herkes tarafından yapılamazdır. Mermer hassas bir malzeme olduğundan ise bir makineye emanet edebileceklerini düşünmiyorum. Zaten gönye, cila ve düz kesim makineleri mevcuttur, kullanılmaktadır. O yüzden işçilik gerektiren bu sektörde umudum çoğaldı. Ve sanırım peder aklımızı çeldi 😁