Eğer gözlerin ikisi de aynı derecede miyopsa standart bir mesafe için mümkün. Örneğin 1 metre mesafede 3 derece miyop gözler için ışığı kıran bir ekran aparatı olabilir. Aparat şöyle birşey olabilir:

Fakat burada da yine birsürü durum oluşuyor. Monitörün kenarlarıyla ortası göze farklı mesafelerde durur. Büyük monitörler için (mesela 32inç) göze mesafeler üst ve alt 1.55m, orta çizgi 1.5m diyelim. Bu 5 santimlik fark sabit bir aparat için büyük bir problem oluşturur. Çünkü sabit aparat her bölgeyi aynı şekilde kıracağı için orta bölge net iken kenarlar yine bulanık görülür. Hadi diyelim monitör 21inç ve alt-orta-üst çizgilerin göze olan mesafesi aynı. O zaman olur ama küçük monitör kimin işine yarar.

Sonuç olarak dinamik birşey yapılmadıkça, bölgeye özel ışın kırıcı özellikli bir aparat olmadıkça bu iş zor gibi görünüyor. Ama teorik olarak söylüyorum bunları. Belki de hedef kitleyi biraz küçültürsen satış yapabilirsin. Örneğin 21 inç monitör, 1.5 metre mesafede, 3 derece miyop gözler için netleştirici, 24 inç monitör, 1 metre mesafe, 5 derece miyop gözler için netleştirici gibi farklı özelliklerde netleştiriciler yaptırırsan o kitleye satabilirsin. Ama burada da birsürü durum oluşuyor. Böyle bir aparatı yaptırabilecek ar-ge masrafını karşılayabilecek bütçeye sahip misin? Hadi onu yaptın diyelim bu aparat nihayetinde özel bir cam ve kırılmaması gerekiyor. Kargoda oluşabilecek masrafları karşılayabilecek bütçen var mı? Hadi diyelim onu da hallettin bunu ne kadar fiyattan satacaksın? Sattığında vergi, komisyon, depo, ıvır, zıvır, falan, filan masraflarını karşılayabilecek mi? Milyon doların varsa ve bu parayı kaybettiğinde üzülmeyeceksen denemekte fayda var. Benim gözlerim 3 derece bozuktu ve resmen işkence çekiyordum. Böyle bir aparat olsaydı en azından 1 kere satın alırdım mutlaka. Çünkü net görebilmek harbiden çok muhteşem birşey.

Ben gözlerimi çizdirdim ve gözler sıfırlandı. Bu yüzden miyopun halinden anlarım