Selamlar, bu konumuzda Rank Math SEO PRO satın almak gerekli mi, bu konudan bahsediyor olacağız.
Aktif olarak lisansın satışını forumda da yaptığımız için bu konunun değerli olduğunu düşünüyorum.

Vaktinizi çalmamak adına hemen cevaplayalım: Hayır

Neden?
1- Pro sürümde gelen çoğu özelliği forumdan alacağınız lisanslarda kullanamazsınız. Bunlara Content AI, Keyword Tracker gibi bir takım özellikler dahil.
2- Pro sürümde gelen eklenti için özelliklerin, ekstra fonksiyonların çoğu gerçekten gerekli değil. Bunların büyük bir bölümünü kullanmıyoruz.
3- Ücretsiz sürüm baştan sona bir sitenin SEO çalışmalarını yapmak için yeterli oluyor genellikle.

Hangi durumlarda alınmalı?
Pro sürümle beraber gelen bir takım güzel özellikler mevcut.
Video Sitemap, News Sitemap, Podcast modülü, ekstra schema yapıları, ekstra yönlendirme modülleri ve benzeri özellikler. Fakat özellikle müşterilerimizin büyük bir bölümü bu özelliklere ihtiyaç duymuyor.

SEO hizmeti verdiğimiz müşterilere PRO eklentisini evet kuruyoruz ihtiyaçları olsun, olmasın.
Eğer yukarıdaki durumlara sahipseniz veya rankmath.com üzerinde yer alan istediğiniz spesifik bir özellik mevcutsa evet PRO sürüme geçebilirsiniz.

Rank Math'in ücretsiz sürümü pek çok SEO eklentisinin ücretli versiyonundan daha fazla işimizi görüyor.

Ayrıca eğer Keyword Tracking, Content AI gibi özelliklere ihtiyacınız varsa aylık 8 dolar ücretle direkt kendi sitesinden almanızı öneririm.
Forumda bu özelliklerin ne işe yaradığını bilmeyip müşteriyi otomatik olarak onaylayanlar gördüm.

Sizin Rank Math PRO'yu kullanmak için özel bir sebebiniz var mı?

Yorumlarınızı bekliyorum.