Alondark54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aslında iki taraf içinde kötü örnek benim 1 tane evim var güncel bölgemde 25 -30 bin arası kira en azı ben 12500 alıyorum tamam belki ihtiyacım yok ama en azından o rakamlara yakın ortalama birşey olsa yine makul kiracıda hakkını savunuyor yapamazsın diyor orana göre haklı e kiraya verdiği ev 5m aldıgı para 12500 mantıklı değil her türlü ülke ekonomi yüzüne bu haldeyiz gerçekten üzücü allah yardımcınız ve yardımcımız olsun
Hocam kesinlikle katılıyorum ve anlıyorum bu durumu. Bu şekilde ederinin altında oturup anlayışlı davranmayan veya görmezden gelen kiracılar da var gerçekten çok farkındayım.

Ben kendi perspektifimden şu an oturduğum dairenin sahibi sadece buranın kirası ile geçindiğini bildiğim için öyle bir konuya hiç girmedim anlayışlı olmaya çalıştım bütçem dahilinde. Kiraya girdiğimde 1800TL ödüyordum 2018 yılında. Şu an kiram 35.000TL bu çevredeki muadil daire kiraları da bu civarda. Her zam dönemi araştırıp ben söylüyordum şu kadar yapalım diye o da kabul ediyordu. Her zamanda açıklanan oranın çok çok üstünde oldu yaptığımız zam. Ama işte ne yazık ki insanlar birbirine anlayış göstermekten çok uzak noktaya gelmiş durumda günümüzde. Umarım siz de yaşadığınız mağduriyeti kısa zamanda çözebilirsiniz. İyi şeyler dilemekten başka bir çare yok gibi.