fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ata sporumuz istifçilik
zinciri nasıl kuracaksın mesele bu.
her sattığın ürün için ürün sahibine para ödemen lazım hal böyle olunca fatura kesmen lazım yani bu geliri ve çıkışını beyan etmen lazım %20 + gelir vergisi işin içine girince dediğin şey başlamadan maliyetle start alıyor.

telefon laptop tv vb gibi ürünler ise ayrı handikap .

adam sana laptop verdi 10 gün sonra vazgeçtim dedi ne yapacaksın ?
vazgeçti ve sana dedi ki benim laptop'un içi açılmış ram yok ekran kartım değiştirilmiş veya laptop açılmıyor çalışmıyor ?

ne yapacaksın ?

ben sana bir dünya risk sayarım saymasına da bu konuda senin ön görün ne asıl mesele bu.
Hocam çok değerli yorumlar yazmışsın, gerçekten teşekkür ederim 🙏
Aslında bizim de en çok odaklandığımız noktalar bunlar.
Şu anda maliyet ve bütçe tarafında bir sıkıntımız yok, proje tamamen deneme/test aşamasında.

Kullanıcı ürünü bize gönderdiğinde;
  • Depoda teslim formuyla kayıt altına alınacak,
  • Fotoğraflama ve listeleme süreçleri yapılacak,
  • Ürün yaklaşık 3 ay bizde güvenli şekilde bekletilecek,
  • Bu süreçte hem gönderim hem iade tamamen ücretsiz olacak.

Telefon, laptop gibi elektronik ürünlerde elbette risk büyük.
Bu yüzden bu kategorilerde ön inceleme + teknik rapor olmadan teslim almayı düşünmüyoruz.
Hatta cihaz içi açılmadan donanım bilgilerini kontrol eden yazılımları şu anda test ediyoruz, burada önerileriniz varsa yine programları satın alabilir deneyebiliriz.

“10 gün sonra vazgeçtim” gibi durumlarda ise sözleşmede yer alacak küçük bir depolama veya kargo ücreti yansıtılabilir.

Ayrıca ürün farklı platformlarda (sahibinden, letgo vb.) kişinin adına bizim tarafımızdan da listelenebilir, böylece satış şansı artar.
Kısacası:
  • Her ürün form kayıtlı gelecek,
  • Test ve fotoğraf aşamaları video ile kayıt altına alınacak,
  • Satış gerçekleştiğinde hem satıcıya hem alıcıya fatura kesilecek.
Şu anda asıl test etmek istediğimiz şey, kullanıcı tarafında bu sisteme ne kadar güven duyulacağı.
Söylediğiniz tüm noktalar doğru hocam, biz de bunların farkındayız ve bilerek ilerliyoruz.
Bu tarz yorumlar bizim için gerçekten çok değerli çok iyi yakalamışsınız 🙏
Diğer risk faktörlerini dinlemek isteriz