Örnek ile ;
Makale
başlık : kiralık villa
alt başlık : kiralık villa özellikleri
alt başlık : Kiralama fiyatları 2025
Seo başlığını şu şekilde oluşturuyorum ;
Kiralık villa - Villa Kiralama fiyatları 2025
Seo başlığında ilk kiralık villa , sonrasında fiyatları 2025 diye girdiğimde GOOGLE'DA ANAHTAR KELİME ÜZERİNDEN ARAMA YAPTIĞIMDA KİRALIK VİLLA DEĞİLDE VİLLA KİRALAMA FİYATLARI 2025 OLARAK CIKARIYOR.
yani seo başlığında 2nci yazdığım kısmı dikkate alıyor. Tüm makalelerimde neredeyse böyle.
Yoast yada rank math farketmiyor . Seo başlığını SAYFA - AYIRICI - SİTE BAŞLIĞI kısmını siliyorum. Direk kendim oluşturuyorum bundan kaynaklı olabilir mi ?
Burada hata mı yapıyorum ? Bunun tam olarak nedeni nedir ?
Başlıklar doğal görünümlü şekilde oluşturulmalıdır, SEO eklentilerinin puanlarını ciddiye almayın. Örneğin, "Villa Kiralama - 2025 Güncel Fiyatlar | SiteAdi.com" başlığı "villa kiralama", "kiralık villa", "villa kiralama fiyatları" anahtar kelimeleri ile gayet uyumludur.
Hocam kolay gelsin; Bir tane güçlü bir blog sitem var ve o blogun sektörü ile alakasız bir makale girişi sağladım ve bu makale o sektörde ilk sayfadan giriş yaptı uzun zamandır orada duruyor. Ben bu sayfayı başka bir siteye 301 yapmak istiyorum ancak başka bir siteye 301 yaparsam sıralamada kayıp olur mu? Olursa ne kadar olur?
Çünkü ben o sayfaya hiç backlink alımı yapmadım. O sayfa tamamen o sitenin genel gücü ile oraya çıktı diye düşünüyorum. Şimdi başka temiz bir domain'e (3 aylık) 301 yaparsam güç aktarımı olur mu?
Sıralama kaybı olacağını sanmıyorum, hatta diğer site daha alakalı ise, o siteniz daha üst sıralardan giriş yapabilir, diğeri (alakasız olan ilk siteniz) ise kaybolacaktır zaten, çünkü onun yerine yönlendirdiğiniz yeni sayfa gelecektir.
Dizin sitelerinden backlink almak kolay ve ucuz iken niçin bu yöntem hak ettiği kadar talep görmüyor?
çünkü birçok dizin sitesi sayısız siteye link çıkışı yapıyor. Popüler rehber sitelerinden link alabilirsiniz tabii, ancak yine de 10-15 sene önceki etkileri beklemeyin.