Selam olsun,

Küçük insanları çok konu ettiğimden eleştiri alıyorum ve bende kendimi eleştiriyorum.
Neden hep negatifi konu ediyoruz? diye kendime soruyorum. Sonra kendime insan en çok canını sıkan konuları gündem etmeye meyil eder, güzellikleri es geçer diye cevap veriyorum.
Kendi kendimi eyliyorum ama biraz güzelliklerden bahsetmek isterim.

R10'da yazdığımdan burayla ilgili yazacağım.

Küçükleri geçersek o kadar güzel insanlar tanıdım, gördüm ki hani o hazzı anlat deseniz anlatamam.
Kimileri için çok detay, önemsiz ya da normal olabilir ama güzel bir insana denk gelmek benim için çok güzel bir hediye almak gibi bir şey.
Bunun derinliğine inmeyeceğim zira konu ben değilim.

İnsanlara yardım etmek için neredeyse çırpınan insanlar görüyorum, nedensiz ve sebepsiz bir başkası için dertlenen insanlar görüyorum ya da bilgi birikimini bir karşılık beklemeden yazan insanlar görüyorum.
Bir konu hakkında öyle bir perspektif çiziyorlar ki ben neden bu açıdan bakmadım diye hayıflanıyorum ama hasetlikten değil ben neden bu güzel insan gibi düşünemedim diyerek saygı ve sevgi besleyerek.

İnsanları aşağılamak, küçük görmek, motivasyonlarını düşürmek ya da heveslerini kırmak gerçekten çok kolay ve genelde insanlar buna daha yatkın.
İyilik iyidir diyebilen.
Saygı nedir bilen.
İnsanlara dokunmak isteyen.
Özgün düşüncelerini aktarmak isteyen.
Anlayış yani karşındaki insani, düşünceyi anlamaya çalışan.
Yaptığı destekleri, yardımları konu açarak duyurmayan.
İnsanlarla konuşurken hatası olduğunda bunu sahiplenebilen.
Karşıt düşüncelerinde karşıt düşünceye karşı olup, kişilerin bunları ifade etmesine karşıt olmayan.
İnsani değerlerle, manevi duygularıyla kendi olabilen yani kişiliğini kendi inşa edebilen.

Kısaca güzel insanlara denk geldiğimde kendi adıma değil var oldukları için kendileri adına mutlu oluyorum.
Çünkü biliyorum ki bu güzel insanların sadece kendileri değil etrafında olan insanlar, aileleri, sevdikleri de bu mutluluktan tadıyorlar ve o güzellik yayılıyor.
Bir insanın mutlu olmasından daha değerli olan tek şey o insanın etrafını güzelleştirmesidir.

Bu bahsettiğim insanların bir kısmı forumda çok aktif ya da bilinen insanlar ama birçoğu tanınırlığı çok olmayan ya da çok aktif olmayan insanlar.
Yanıtlarını okuyunca katılıp/katılmamak farklı ama hakikatten büyük keyif aldığım, faydalandığım birçok üye olması beni gerçekten çok mutlu ediyor.
Bu insanlara denk gelmek için biraz konu okumak, yanıtları okumak ve fark etmek gerekiyor.

Ben çok göremiyorum ya da hiç göremiyorum diyorsanız bence neye öncelik ve değer verdiğinizi gözden geçirebilirsiniz zira olan bir şeyi göremiyorsanız illaki olmadığından değil siz göremiyorsunuz diye de olabilir.
Algıda seçicilikte nitelik kılavuzunuz olsun.

Sevgiler.