Turkiyemmm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında uzantinin önemi yok bu devirde bana kalirsa içeriğin önemi var com lu site var içinde bilgi yok ama adam gen tr uzantılı bir site yapmış içi dopdolu girdinmi sitede tutuyor önemli olan içerik
Tabi karşıt görüşlü arkadaşlar da vardır domain alıp satanlarada göre de benim dediğim yanlıştır, saygı duyuyorum
thekement adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alsanda bir işe yaramaz çünkü moda com com domainini kullandığı için seo da daha avantajlı olacak ve googleda her zaman üstte olacak. sen ne kadar uğraşırsan uğraş pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. Taklitler aslını yüceltir gibi söz var ya o mesele. Hee moda com diyelim uğraşmıyor saldı artık interneti bu sefer yükselebilirsin.
Bu arada moda co da alınmış ve alınmış olmasa bile bu tarz kısa domainler premium domain olarak geçiyor. Boş görünse bile satın aldıktan sonra sana vermiyorlar. Bi kere başıma gelmişti. Godaddy de direk gösteriyor premium olduğunu.
Bunlar benim görüşüm bu arada yanlış biliyor da olabilirim. Seo uzmanı varsa o daha doğru cevabı verir.
APT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan iki ana kriteriniz var:

Üst seviye domain: alanadi(.)uzantiadi
Alt seviye domain: alanadi(.)uzantiadi(.)uzantıdevamı
Yani, .TR ana domain, .COM.TR alt seviye domaindir.

Diğer konu, bölge ile ilişkili olup olmadığı.
.TC alırsanız, Türkiye için almış olmazsınız.
.CO alırsanız, Kolombiya için almış olursunuz.

.TC ye nazaren, .CO global olarak yayıldığı için, insanlar başka ülkelerde çok sık kullanıyorlar.
_Forbidden_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Com un önemi global çaplı olması tüm dünyanın aktif olarak kullanılmasıdır. Co uzantı Kolombiya'ya ait bir uzantıdır. Aynı bizim ülkemizde .TR gibi düşünebilirsiniz. Sizin yerinizde ben olsam com doluysa net org bakarım onlarda doluysa com.tr yada .tr bakarım. Elbette uzantının seo kadar önemi yok ancak domain de al beni demeli. Uzantılarda aynı şekil de insanlara kolay telafüz edilmesi gerekir. Hayırlı forumlar.

çok teşekkür ederim açıklayıcı bilgileri için