Yaklaşık 2,5 ay önce, 2 adet web sitesi yapımı ve aylık sosyal medya yönetimi konusunda biriyle anlaştım. Bu kişiyi çok yakından tanıdığım abilerim aracılığıyla tanıdım.
Siteleri eksiksiz şekilde teslim ettim ve 2 ay boyunca düzenli olarak sosyal medya post paylaşımlarını yaptım.
İlk ödeme zamanı yaklaşınca kendisi bana “Sen işe ayın kaçında başladın?” diye sordu. “1’inde” dedim. O hafta geldiğinde “Önümüzdeki hafta halledeceğiz” dedi. O hafta geldi, bu kez “Para bekliyorum” dedi. 2 hafta daha geçti, büyük bir ödeme almaya gitti. Yanımdayken “Parayı alayım, hemen halledeceğim” dedi ama yine zaman geçti. Parasız kalınca kendisinden nakit istedim, 10.000 TL gönderdi, o sırada sesimi çıkarmadım.
Şu anda 2 aylık sosyal medya ücreti ve site ücretleri dahil toplamda 42.000 TL alacağım var. Kötü bir duruma düşmek istemiyorum ama araştırmalarım sonucunda noter ihtarnamesi göndermenin en mantıklı yol olduğunu öğrendim. Eğer yine ödeme yapmazsa, şikayetçi olduğumda bu ihtarname elimde güçlü bir delil olurmuş. Yakın arkadaşlarıma danıştığımda bir şey çıkmaz uğraşırsın diyorlar.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?