Duzenli fircalarim.
Sensodyne diş macunu oneririm.
Oral-B Sajli dis fircasi kullaniyorum.
Duz fircalar sevmiyorum.
Yumusak diye gecenler olanlar cok yumsak oluyor ve duzgun temizlemiyor.
Biraz sert fircalardada soyle bir risk var, fircalarken dikkat etmezseniz dis minenizi asindirabilrisiniz. Bu bir kez basima gelmisti ve dis yuzeyine dolgu yaptirmam gerekmisti.
Bu arada sadece dis fircasi yeterlid egil birde kesinlikle, Tepe arayüz fırçası 0.5 mm fircasi kullanmalisiniz. Bu dis arasindaki yemek artiklarini temizliyor. Normalde dis fircalari oralara ulasamaz. Ben bu tarz arayuz fircalari kullanmaya basladigimdan beri, alt dislerde hicbir sekilde dis tasi olusma_maya basladi. Gercekten cok etkililer. Birde bazen dis yapisi gheregi bazi dislerin arasinda bosluk olabiliyor. Yani illa alt cenedeki dislere cok yemek kacar orasi ilk curur diye bir durum yok. Ust cenede iki dis arasinda bosluk olabilir ve orayada rahatlikla yemek kacabilir. Hatta bu tavsan siglerinin yanindaki kucuk dislerin arasina bolca yemek artigi kacabiliyor.
Bu sebeple arayuz fircasi, dis ipi kesinlikle kullananin.
Bu arada yemekten sonra hemen dis fircalamak iyi degil, bir 30 dk beklenmesi gerekiyor.
Tavsiyelerinizden dolayı çok teşekkür ederim hocam, diş ipi kullanmıyorum açıkçası sadece dişimi fırçalıyorum günlük 2 defa. Siz bu konuda bayağı tercrübelisiniz gördüğüm kadarı ile, bir de ben geçmiş yıllarda dental sektöründe çalışmıştım; tabi şimdi birçok şeyi unuttum
bence bu konuda en doğru yorumu diş hekimleir yapabilir. onun haricinde kimseye kulak asmayın lütfen. bir arada da "florür geri zekalılık yapar. diş macunu flor içerdiğinde zeka geriliği yapar" gibi saçma sapan paylaşımlar olmuştu. diş hekimleri odası açıklama yaptı. o zaman klor da zehirli bir gaz florla aynı peryodik gruptan yediğimiz tuz da sodyum klorür. eğer sürekli diş eti kanamanız varsa acilen diş hekimine görünmeniz gerek. geçmiş olsun. Allah şifa versin
Çok teşekkür ederim hocam, benim sadece aklıma takıldığı için sordum; tamamen öğrenmek amacım

amin teşekkür ederim hocam