Sorun çok daha genel arkadaşlar. İhalelere fesatlık, araba alım satımlarında ölücülük dolandırılma, ev vs. saymıyorum. Tabiki ülkenin özeti bu işlerede yansıyacak. Dolandırıcıdan tutun, bir çok kişi de bir anne babanın evladı ve sizin gibi bizim gibi ailelerden geliyor vs. Yani Merhaba diyip konuştuğunuz bir çok adamın içinde her zaman nasıl fırsat yaratırım nasıl ucuza kopartırım mantığı var. Bu bizlerin içine işlemiş. Burada evet böyle lanet olsun diyen, mesela benim araba ilanıma gelip çok diyor düşük rakam teklif ediyor. Hepimiz öyleyiz. Malesef halkımızın karakteri fırsatçılık.
Bunun yazılımla alakası olarakta, düşük fiyatlı iş yapmamaktan geçer. Görüyosunuz banvit bile ceza yedi bütün tavukçular iş birliği yaptığı için. O da tabi halk yararına değilde. Ama yurtdışında bir standart var, mesela bira, en lüks mekanada gitsen bira biradır ve fiyatı bellidir, en lük beachte bile. Ama bizim ülkede öyle değil.
Çok şey var yazılacakta, siz kaliteye odaklanın, ben o motto ile yürüdük hep. Ben kaliteme baktım, o dandik yerlerle çalışanlar döndü dolaştı bana geri geldi. Ve istediğim ücrete. Ücreti ben belirledim.