Merhabalar;
Şimdi genel fikirlerimi paylaşmak istiyorum sektörlerimiz birazda olsa farklı ben wordpress uzmanıyım
İş veren : iş veren işi ucuza yaptırmak istiyor misal kurumsal site 5000 tl ise 1500 tl gibi bir fiyata yaptırmak istiyor
iş alan : iş alanların belli bir kesimide müşterinin verdiği bu saçma sapan fiyatı kabul ediyor kabul ettikten sonra nemi oluyor
müşterinin istediği iş ya tam olmuyor ya eksik oluyor yada işi alan kişi belli bir süre müşterinin projesi üzerinde uğraşırken içinden şu cümle geçiyor bu paraya bu iş olurmu
ya kişiyi engelliyor yada işi yarım bırakıp toz oluyor

İş veren dönüp dolaşıp işi hakkıyla kalitesiyle doğru fiyatla yapan adama geri dönüyor bu seferde ne oluyor kimse karman çorman bir işi toparlamak istemez bana gelen işlerin %90 ı bi arkadaş şunu yaptı düzeltebilirmiyiz
düzeltme yapmıyorum karman çorman iş zaten bunu düzelteceğime 0 dan temiz bir iş çıkarmak hem vakit olarak hemde daha iyi bir sonuç çıkacağı için müşteriye 0 dan teklif ediyoruz
bu sefer sütten ağzı yanan iş veren hem hevesi kursağında kalıyor hem kaptırdığı paraya yanıyor hemde masraf yapıp bu işi yapmak istemiyor.

Yapay zeka ile ben bunu yaparım diyen arkadaşlarda var onlara hiç değinmiyorum çoğunun elinde patlıyor
Ajanslara gelecek olursam dijital dışı müşteri portföyü olan kişiler önerim bu arkadaşlar gibi çalışmaktır ama cidden bu işi büyük şehirde yapmak çok etkiliyor avantaj olarak
müşteriler sadece görsele işleve bakıyor verilen fiyatta onlar için önemsiz güzel bir iş çıkarıyorsan dijital dışı müşterin çok oluyor

Bu çöküş nedenine gelecek olursam iş bilmeyen arkadaşlar iş bildiğini sanan arkadaşlar saçma sapan fiyatlara çalıştıkca dahada dipleri görür bu insanlar
bu arkadaşlarada tek yorumum emeğinize vaktinize yazık bu işi yaparken sizde bunun gayet farkındasınız evet kazanamıyor olabilirsiniz veya kazanmak istiyor olabilirsiniz
bu işlere başladığımda açık konuşmak gerekirse cebimde bi 200 300 tl vardı siz piyasaya ayak uydurursanız kalite kazanmış olur emeğinizi heba etmemiş olursunuz

Umarım üstüne alınan kırılan arkadaşlarım yoktur kötü bir niyetli yorum değildi iyi forumlar dilerim