Merhaba değerli forum üyeleri, belki sıkça tartışılmış bir konu ama zaman zaman bakış açıları değişebiliyor. Bu nedenle, yazılım sektörünün güncel durumu üzerine kendi gözlemlerimi paylaşmak ve sizlerin düşüncelerini almak istedim.

Kendi deneyimlerim ve genel gördüğüm tartışmalar üzerinden söyleyebilirim ki, yazılım sektörü uzun süredir bazı sorunlarla boğuşuyor ve son yıllarda bu sorunlar ciddi şekilde artmış durumda. Aslında bu durum sadece yazılım sektöründe değil, pek çok alanda benzer "çöküş" eğilimleri görülebiliyor.

Ben uzun süredir yazılım sektöründe çalışıyorum. Eskiden iş imkanları oldukça fazlaydı; hatta talepler çoğu zaman yazılımcılar tarafından karşılanmakta zorlanıyordu. Ancak zamanla sektöre yönelen kişi sayısı arttı ve arz-talep dengesi tamamen değişti. Artık bazı projelerin 1000 TL veya daha düşük fiyatlarla kapandığını görmek mümkün. Bu durum, birçok kişi için hem moral bozucu hem de ekonomik olarak sürdürülemez hale gelmiş durumda.

Günümüzde fiyatlar sürekli düşüyor ve kaliteli proje taleplerine ulaşmak giderek zorlaşıyor. Kişisel olarak masaüstü, web ve mobil full-stack olarak çalışabilmeme rağmen, yeterli ve iyi ücretli müşteri bulmak ciddi bir zorluğa dönüştü.

Sizce sektör gerçekten bu kadar "çökmüş" durumda mı, yoksa bu yalnızca bazı bölgelerde ve belirli alanlarda mı gözlemleniyor? Fiyatların düşmesi sizce kalıcı bir durum mu, yoksa geçici bir durum mu? Kendi deneyimleriniz, fikirleriniz ve düşünceleriniz nelerdir?