Çok saçma bi şart o şartların ufak sınırını geçtiğim için yıllarca yazılamadım
Başvuru sırasında gelir bilginiz nereden çıkıyor hocam sistem başvuruya izin mi vermiyor? 2022'de olana başvurdum (arsa olana) o zamanda eşim çalışmıyordu herhangi bir engelle karşılaşmadım. Başvuru aşamasında sorun mu çıkıyor?
sözleşme imzalama aşamasında hocam
SÖZLEŞME İMZALAMA AŞAMASINDA İBRAZ EDİLECEK BELGELER
1. Başvurulan projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanların kimlik ibrazı, kayıtlı olmayanlar için Nüfus Müdürlüklerinden alınacak son 1 (bir) yıldır projenin yer aldığı ilde ikamet ettiğini gösterir belge. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuranlar 3 (üç ) yıl ikamet ettiğini kanıtlayacak belgeyi) ibraz edecektir
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 14.000 olduğunu (İstanbul için 16.000 TL) kanıtlayan gelir belgeleri,
• Başvuru sahibi evli ise kendisi ve eşinden çalışan varsa kendisinin ve eşinin ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)
• Başvuru sahibi veya eşinden herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,
• Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.
Gerekli görüldüğünde ek belge istenebilecektir.
Geçmişe yönenlik gelir belgesi istiyorlar muhtemelen aklıma şöyle bir şey geldi örneğin eşim başvuru tarihlerinde işten çıksa başvuru bitiş tarihinden sonra aynı işyerinde işe girse kabul olur mu acaba?
hane halkı geliri toplam gelirin evdeki kişi sayısına düşen rakam
Misal 2 bebeğim var 40 bin maaşım kişi başı 10k gelir düşüyor diye düşünüyorum ama böyledir herhalde
Bu şekildeyse muhtemelen ben başvurabilirim. Ancak bu şekilde değildir diye düşünüyorum.
Başvuruyu nereye yapabiliyoruz arkadaşlar.
Ben de başvurmak istiyorum, adamların sitesinde bulamadım başvuru formu vs.
Başvuru şartları henüz belli olmadı ve başvuru da başlamadı henüz hocam. İlerleyen zamanda açıklanacak ve başvurular başlayacak.