Yok hocam estağfurullah. Aslında her ikisi de olsa fena olmaz. Kısacası yazılım herşey İngilizce olduğundan bir İngilizin daha iyi bileceğini düşünerek daha iyi araştırmalar yapabileceğini düşündüğüm için söyledim. Mesela hep Hintli, Pakistanlı IQ'si daha iyi nasıl anlatsam bilemiyorum. Tabii bir Türkün bir Azerbaycan Türkünün iyi bilmediği anlamda da söylemiyorum. Sadece yabancılar bu alanda iyi gibime geliyor.
evet saydığın uluslar dünyanın ucuz işçileri, iq değerleri yüksek olduğu için değil sömürüldükleri için yazılım sektöründe hizmet veriyorlar. ****** profillerini incele, orada rahatça türkçe bilen birkaç kişi bulabilirsin. ayrıca bir ingiliz'in ana dili ingilizce diye yazılımda yetkindir varsayımın yanlış, dünyada en çok geliştiricileri rusya, çin, pakistan ve hindistan da bulunur. saydığım ülkelerin toplam nüfusu dünyanın geri kalanından daha fazladır ve bırak ana dillerinin ingilizce olmasını "latin alfabesi" bile kullanmamaktadırlar.
edit: sansürlü kısım uluslar arası faaliyet gösteren bir freelance platformuydu ama forumda yasakmış ne yazık ki.