Ben yazılım geliştiricisiyim ve R10’a yeni katıldım. Burada hem tecrübeli yazılımcı dostlardan faydalanmak hem de kendi projelerimi paylaşarak katkı sağlamak istiyorum.
Geliştirdiğim son projem, İstanbul’daki ulaşım kullanıcılarına yönelik bir mesafe, aktarma ve bütçe planlama sistemi.
🔗 Proje Linki: https://ribaks-1.web.app/
🧭 Projenin Amacı:
Kullanıcıların toplu taşıma veya özel araç kullanırken, iki durak arası mesafeyi, aktarma noktalarını ve aylık ulaşım maliyetlerini kolayca hesaplayabilmelerini sağlamak.
⚙️ Teknik Altyapı:
  • Frontend: HTML, CSS, JavaScript (animasyonlu arayüz)
  • Backend: PHP – Laravel Framework
  • Veritabanı: MySQL
  • Harita & Mesafe verileri: Google Maps API / İstanbul Ulaşım Verileri
  • Ek Özellikler:
    • Durak arası rota hesaplama
    • Aktarma öneri sistemi
    • Ulaşım kartı gider tahmini
    • Geçmiş yolculuk analizi
🎯 Projenin Faydası:
Kullanıcılar günlük veya aylık ulaşım maliyetlerini önceden planlayabilir, farklı ulaşım alternatiflerini karşılaştırabilir ve İstanbul trafiğinde daha verimli rotalar belirleyebilir.
💻 Öne Çıkan Özellikler (ribaks-1.web.app):
  • Sade ve anlaşılır kullanıcı arayüzü
  • Çoklu yolculuk türü seçimi (Tam Bilet, Öğrenci, 65+, Sosyal Kart)
  • “Kaçta Çıkmalıyım?” özelliğiyle zaman planlaması
  • Aktarma rehberiyle alternatif rotalar
  • Aylık bütçe planlayıcı sistemi
⚠️ Geliştirme Önerileri ve Gelecek Planlarım:
AlanGeliştirmeVeri doğruluğuCanlı İstanbul Ulaşım API’lerine entegrasyon yapılacakArayüzMobil cihazlara özel responsive tasarım güncelleniyorKullanıcı GirişiKullanıcı hesabı oluşturma ve geçmiş rota kaydı eklenecekPerformansVeritabanı sorguları optimize edilerek hız artırılacak
💬 Geri Bildirim ve İş Birliği:
Projem halen geliştirme aşamasında. Deneyimli R10 üyelerinden geri bildirim, tavsiye ve iş birliği tekliflerini duymak isterim.
Teşekkür ederim.