Tutanakla iş yaptırmaya kalkarsanız, aracınızda hasar kaydı oluşacak. Tamponun milimliği derken, bir yandan da hasar kaydı derdiniz olabilir.

Aynı durum başıma geldi. Tamponun sol tarafına vuruldu kaçıldı. Sonrasında buldum, ben bunu kendi ustama yaptırayım dedi. Kendi ustasına gittik, usta hemşerim çıkınca ses etmedim. Tamponun sağ tarafında da benzer işlemler vardı. Usta "istersen orayı da yapabilirim, az bir ücretle" dedi. Ben de bu konuda yaptırmayı kabul eden adamla görüşmediğimi, sadece onun verdiği hasarın onarımı üzerinden anlaşma yaparak sözleştiğimizi söyledim.

Usta gitmiş bunu arkadaşına anlatmış. O da "madem bu çocuk bu kadar iyi niyetli, orayı da yap usta" demiş.

Aracı almaya gittiğimde gördüm. Usta bana haber vermemişti süpriz olması için. Komple onarım görmüş.

Demem o ki ustanın orası haricinde ek ücret talep etmesi son derece normal. Eğer siz ek ücret ödemek istemezseniz, orayı yaptırmazsınız. Ha tampon sökülecekken buna cüzi bir miktar verip yaptırmak mantıklı olur. Sadece sök-tak için bile 2.000 TL'ye yakın para istiyorlar. Ancak tutanakla diğer kısmı da hallettireyim derken hasar kaydı plakaya işlenebilir.