Dün açtığım konu hakkında (KONU) bir gelişme var ve tekrar sizlere sormak, fikirlerinizi almak istiyorum.

Aracı sanayiye götürmeden önce yıkadım ve bana çarpan aracın sadece boyası mı geçmiş yoksa altta daha fazla bir çizik var mı diye kontrol ettim. Gördüğüm kadarıyla aracın tamponu esneme sebebiyle çatlamış; boya çatlakları ve çizikler mevcut.

Neyse, yaşadığım olaya gelelim. Aracı götürdüm ve kadının müvekkili olan ustaya gösterdim. Usta ile düzgün bir biçimde konuştuk. Görünüşü ve konuşmasıyla iyi bir insana da benziyor ama aklıma birkaç şey takıldı.
Sizin dediğiniz gibi “pasta & cila ile geçer mi?” diye sordum. “Geçer ama beğenmezsen sökülüp mecburen taşlanır, sonra boyanır. Ama geri taktıktan sonra, örneğin sök-tak hiç olmadığı için arabada milim milim oturtulmuştur; yapan usta da milim milim onu oraya oturtamaz.” dedi. Kısacası haklı da, çünkü daha önce de bu tarz bir şey yaşamıştım; hiçbir usta onun garantisini vermez, yaparken ya da yapmadan önce.

Sonra kadın geldi, konuştuk. Kadın zaten ödeme konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Ardından ustayla konuşmaya devam ederken, kadının benim sağ tarafımdan vurduğunu ama sol tarafta da duvar sürtme izi gibi küçük bir iz olduğunu söyledim. Bu tarz birkaç küçük iz daha var.

Usta, “Çıkartırız, boyamasını da yaparız ama o diğer taraftaki izler için de ödeme alırım.” tarzında konuştu. Ama bunu kadından değil, benden alacağını söyledi. Benim de aklıma şu geldi: Tutanak ile yaptırsam zaten o tampon çıkacak ve boyanacak tamamen; tanıdığım ustaya tutanakla yaptırıp geçerim, adam ekstra bile almaz çünkü zaten boya işlemi olacağında tamamen sökülüp o parçayı boyuyorlar taşlama yapıp.

Burada amacım kadına bir şey “kitlemek” değil, onu da belirteyim. Zaten diğer taraftaki izler büyük değil. Bu kadının vurduğu yerdeki izler büyük; göçük var. Şu an fotoğrafta gözükmüyor ama esnemeden dolayı boya çatlamış.

Sonra usta, “İstersen bir pasta & cila atalım, bakalım beğenirsen sıkıntı yok; beğenmezsen indirir boyamaya veririz.” dedi. Ama adam kaportacı ya da boyacı değil, taşlamacıymış. Komşusundan yapmasını falan istedi, yani işin ehli biri değil.
Pasta cilayı attı ama bir şey değişmedi. Beyaz beyaz izler, çatlaklar ve boya kalkmış çizikler hâlâ gözüküyor. İçime hiç sinmedi.

Kendi ustama gittim ama şehir dışına çıkmış. Diğer usta “Ben fiyat veremem, o yokken.” dedi. Neyse dedim, pazartesi tutanakla hallederiz artık. Kadının ustasına bunu söyleyince hemen “Başkasına götürme, tutanağa gerek yok, biz hallederiz.” tarzında konuşmaya başladı.

Şimdi, yalandan bir pasta & cila attılar ama iz duruyor. Yani gerçekten sadece üstünü kapatmaya çalıştılar. Sizce tamponu söktürmeli miyim? Sökülürse takarken milimetrik ayarlamaları zor biliyorum.
Onun dışında, bu adamın pasta & cila atması problem yaratır mı? Tutanakla kendi ustama gitsem — ki ortada hâlâ tutanak yok, sadece kadın “ben yaptıracağım” diyor — sıkıntı olur mu emin değilim.
Açıkçası, “Başkasına götürme, tutanak tutmaya gerek yok, biz hallederiz.” tarzındaki konuşmasına biraz gıcık oldum.

biraz uzun ama fikrinizi sunarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler .