Karakola değil savcılığa gitmen lazım
Merhaba hocam geçmiş olsun siz bunun farkına yeni mi vardınız acaba ben kendimi bildim bileli yoktu zaten.
hocam inanın çok üzüldüm. İlinizdeki emniyet müdürlüğünde siber suçlara başvurmalısınız. karakol ilgilenmez.
cuma günü konteyner aldım bende salı teslim edelim dediler gittim kiraya verdik diye dalga geçtiler benle.
birde hocam siz bir kurban felan kesin. kripto olayı bu olay. üzerinizde kara bulutlar dolaşıyor
Benim anlamadığım olay ise şu ; Madem R10 dan bu mağduriyeti yaşıyorsun neden şikayet konusuda açmıyorsun? En azından o kişiyi bilelim ki ticaret yapmayalım.
Hiçbir elektronik ürünü ikinci el almamam gerek bence, risk payı çök yüksek. Hele r10'dan hayatta almam.
Adamın profilinde - trade var zaten neden kontrol etnediniz profilini
Konuyu hatırlıyorum, zenohost diye birisiydi. 4-5 tane elektronik cihaz ilanı açmış. 3 telefon için toplu fiyat istedim 27 dedi. Pahalı deyince 15-16 ya düştü. Onu görünce zaten bu d.landırıcı diye engeli bastım. Konusuna da yazdım 25k eden cihazı nasıl 12 bine satıyorsun yer neresi elden alalım dedim cevap vermedi. Maalesef insanlar kelepir mal alacağım diye paralarından oluyor. Bedava peynir sadece fare kapanında olur diye söz vardır ya aynen öyle.
do landıran kişinin profili kimlik onayında olduğu için yönetim işlem yapamıyor çünkü. adam tokatlayıp terketmiş
Günümüzün en büyük sıkıntılarından birisi aslında bu;
Profilinde yazan isim ve soyismi kontrol etmeden, farklı isimlere para gönderirken hata yapıyoruz daha sonra dolandırıldık diye konu açıyoruz.
Profilde yer alan şikayet konularını incelemiyor, forumda ya da internette araştırma yapmıyoruz.
Yüksek meblağlı ticaretlerde yüz yüze görüşmüyor, resmi sözleşme yapmıyoruz. Bu liste uzar gider.
Kısaca gereğinden fazla rahatız ve bu rahatlık bize zarar veriyor.
ikamet ettiğiniz bölgede Siber şube varsa ona gidebilirsiniz yoksa doğrudan savcılığa gitmenizi öneririm.
sahibinden üzerinden banada yapıldı 5 yıl kadar sürdü ama toplumsal haklardan ve dolandırıcılıktan 7 yıl kadar ceza aldı savcılıkta halledebilirsiniz. biraz zaman alır ama ceza alır yani tescilli *********** olur içiniz rahat olsun yeter ki işin ucunu bırakmayın
Anladım, d**** konusuna vakıf olmadığımdan bilemeyeceğim. Geçmiş olsun siz savcılığa gidip suç duyurusunda bulunan ama bulunmadan önce Forumda ticaretini yaptığınız kişinin konuşma görüntüleri / WhatsApp görüşmeleri Banko dekontları bunların çıktısını alıp hazırlıklı bir şekilde gitmenizi öneririm. Artık insanımızın düşünmesi lazım Bir ürün neden yarı fiyatına satılıyor?
Karakola hiç gitmeden, doğrudan savcılık üzerinden şikayetçi olabilirsiniz. Geçmiş olsun.
geçmiş olsun hocam icra dairesinden banka dekont çıktısıyla ilamsız icra açarsan süreç daha hızlı ilerler adı soyadı ibanı bellidir zaten
Hocam karakola değil savcılığa gidip suç duyurusunda bulunman gerekiyor
Başlıkta hata var hocam.
İnsanlar birşey ancak başına gelince anlıyor.
Artık değil, zaten bu ülkede 10-15 yıldır adalet diye birşey kalmamış.
Geçmiş olsun...
Hocam burdan bi arkadaşla ticaret yaptık iade geçmeyince bende gittim savcılığa verdim kanıtlarla beraber. İade geçmeyen arkadaş ücreti ödeyim şikayeti geri çek dedi. Ordan biliyorum.
Karakol uğraşmaz zaten işi başından aşkın
Savcılık + Alacak davası açmak lazım
Coşkun Hocam Forumun %75 kısmı farklı farklı iban hesapları veriyor.
Yok açıklama yazmayalım, yok vergiye yakalanmayım.
Arkadaşın yapması gereken dekonta açıklama yazdıysa direk kanıtlar ile beraber savcılığa suç duyurusunda bulunmaktadır. Önceki yıllarda aynı durum başıma gelmişti.
cimer üzeri vergi şikayetinde bulunun, 2 hafta da dönüş geliyor
fatura kesmediği
Aynen bu detay önemli. Savcılık işlem yapana kadar maliyeye bildirirseniz anında öperler adamı.
Sokağa çıkıp bağırsan da dava açılır ama uzun sürer
@JokerTR; hocam bu arada dolandıran
@ZenoHost; un profilini inceledim, almadığınız laptop için +ticaret puanı vermişsiniz adama? Belki de sizden sonrakilere bunu ref göstererek dolandırdı. Dolandırıldığınız ürün için +ticaret puanı vermiş olmak şaka gibi olmuş.
Haklısınız. Profili doğru analiz ettiğim için hiç dolandırılmadım. Tek seferde 50k alıp göndermişliğimde var, toplam ticaret tutarım 500k yı bile aşmış olabilir. Nazar değmesin :d
Gözüm kapalı her hafta 4-5 k $ para transferi yapıyorum forumdan change yapanlara, ticaret yapacağınız adamı iyi seçmeli yorumlarını dikkatle okumalısınız geçmiş olsun.
sikayetçi olundu gerekini yapıldı
https://hizliresim.com/tvlspm5