Merhaba, müşterimle web sitesi için sözleşme yaptık. Sözleşmeye göre hepsiburada, trendyol ve amazon entegrasyonları yapılacaktı. Görsel düzenleme aracı olarak ToastUI siteye entegre edilecekti.
Müşteriler siteye giricek fotoğraf indiricek yada görsellerini düzenleyerek sepete ekleme yapıcaktı. Bu siparişlerde panelden gözükücek şeklinde sözleşmemizi yaptık kdv kestik.
Önden .netlify.app olarak temayı attım. Ben toastUI beğenmedğim için müşteriye bi tane daha .netlify.app linki atarak pqina eklemesi yaptım hangisini beğenirse onu kullancaktım, toastUI istedi.
Temayı beğendi, logoyu ve renkleri en son logoyu hazırladıklarında değiştirecektik. Tema bittikten sonra yapay zeka görsel düzenleme aracı istediler. Kırmadım onu da picwish den api çekerek ekledim.
Site bitti, kontrol ettim ufak tefek hatalar belki çıkabiliyor(kullanıcı deneyimini bozmuycak kadar), sürekli inceliyorum düzeltiyorum, onun dışında sitede hiç bir hata da yok. 2 hafta boyunca revize verdiler,
her dediklerini yaptım. Sözleşmeden çok daha fazlasını yaptım. Siteye hiç düzgün içerik girmiyolar, görselleri 17mb-10mb-5mb gibi yüklüyolar, webP nasıl çevireceklerini en fazla 200kb yapmalarını da söyledim.
İlk açılan görselleri webP yapmışlar, sadece 3 5 görsel değiştirmeyle bile site uçuşa geçti. Ama hala sitede ki ürün görselleri çok yüksek boyutta. İçerik ürün girişleri felan zaten yok, site boş halini revizeleyip paneli
hiç bilmeden site de olan özellikleri bana sürekli revize olarak veriyolar. Çalışanları revizeyi veriyor beğenmessek değiştirirsin felan diye emir veriyor, kızınca müşterime şikayet ediyor. Şimdi 2 gün önce de
sözleşmeyi iptal etmek istiyoruz temayı değiştirirsen yine senle çalışırız felan diye aradılar. Ama yazılım tamamen temaya uygun şekilde bitti ve herşey çok basit. Panel kullanmayı da anlattım, paneli anlamaya
uğraşmıyolar bile. Şimdi mesajlarıma bakmıyor. Mesaj olarak kanıtlı iyi niyetimi suistimal ettiler. Böyle kafalarına göre sözleşmeyi bitirebilirler mi? Site örnek olarak attıkları sitelerden daha basit ve daha çok özelliğe
sahip. İçerik girişlerini doğru yapın tema çok güzel olucak diyorum dinletemiyorum. Yasal haklarımı tamamen bilmiyorum, bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.