Selam olsun,
Gözüken yılın çok daha fazlasında R10'da yer alıyorum ve birçok şey gördüm, yaşadım.
Objektif olarak size bazı şeyleri aktarmak isterim. Mod olarak değil üye olarak konuyu açtığımı özellikle belirtmek isterim yani kendi düşüncelerimi yazıyorum.
Bu iki genel görüş ve yaklaşımda olan insanlar birbirlerini kendilerine karşıt olarak görüyor.
Bu hep böyleydi ama bu iki genel yaklaşıma sahip insanlar burada olmaya ve R10'nu Türkiye'nin en büyük webmaster platformunda olmaktan alıkoymuyor.
Yaşı +40 olan bir kardeşiniz, dostunuz, abiniz olarak size bir şey anlatmak isterim.
Bu iki genel kitle birbirini beslemektedir ama farkında değildir.
Siz ticaret yapıyorsanız sizden aldığı ürün, hizmet vs. neyse artık onunla kazanç elde edecek bilgiye sahip olan insanlar arttıkça satışlarınız artacaktır.
Ücretsiz paylaşımlar size kısa vadede iş kaybı gibi gelebilir lakin bilgi sahibi olmayan yani sizden aldığı ile para kazanacak bilgiye sahip olmayan insanlarla sürekli bir ticaret sürdürmeniz mümkün değildir.
Sürdürülebilir bir ticaret için insanların sizden aldığı ürün/hizmetle ne yapacağını biliyor olması lazım.
Bunun için forum kültürü olması lazım ki bilgisi, yetenekleri gelişsin ve potansiyel müşteriniz olsun.
Ücretsiz paylaşımlar, forum kültürü ve kendini geliştirmek isteyenlerde aynı şekilde ticaret yapanlara saygı duymalı zira kendilerini geliştirdikçe kazanç sağlamak için ticaret yapacağı insanlar olması gerekiyor. Her hizmeti ya da ürünü kendimiz sağlayamayız. Bu ürün ve hizmetleri sağlayacak insanlar olmalı ki biz kendimizi geliştirdiğimizde ve ticarete dökeceğimizde ulaşılabilir ürün ve hizmetlere ulaşabilelim.
İki genel yaklaşımda esasen birbirine bağlıdır ama pek farkında değiller.
Ticaret yapan sürdürülebilir ticareti yani kendini geliştiren ve iş yapmaya başlayacak insanların çoğalmasını engelleyecek istekler içinde, kendini geliştirmek isteyenlerse iş aldıklarında ürün ve ya hizmet alacağı kişileri engelleyecek istekler içinde.
Herkes günü kurtarma peşinde ama sürdürülebilir bir durumu elbirliğiyle sallamaya çalışıyorlar.
Burada hem ticaret yapanlara hem bilgi paylaşanlara eşit derecede ihtiyaç vardır çünkü ikisi de birbirini büyüten yaklaşımlardır.
Objektif olarak bu konuyu düşünmenizi isterim zira ticaret ağırlıklıysanız ürünlerinizi satacak daha fazla müşteri istiyorsanız kendisine müşteri bulacak insanların artması faydanıza.
Kendinizi geliştirmek ve ücretsiz bilgi paylaşımıyla gelişmek istiyorsanız ileride geliştiğinizde müşterilerinize hizmet verirken satın alacağınız ürün/hizmetleri satanların çok olması faydanıza.
Elbette herkes kendince haklı çıkacağı argümanları sunabilir, onlar böyle şunlar şöyle diye haklı çıkacağı güzel yanıtlar verebilir.
Birileri tarafından haklıda görülebilir hatta kendini haklıda sanabilir ama bu iki genel kitlenin birbirine bağlı oluşunu değiştirmez, sadece kısa süreli tatmin hissi verir.
Ben naçizane olarak aslında birbirinizi beslediğiniz halde birbirinizi hedefe koymaktan vazgeçin derim.
Seviliyorsunuz.