arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sigortayı sen başlatmalısın hocam. adam kendi sigortası kendisi başlatamaz haklı yani. hatta adam senin iyiliğini düşünüp sigortayı başlattırmış. misal yarın işe başlasa sigortayı başlatmasa bir kaza olsa ayvayı yersin hocam. sigortasız işçi çalıştırmadan cezamı dersin, adam ölürse başına çok daha büyük belalar açılır.
Kem4l adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabiki başlatmalısınız. Örnek veriyorum gündelikçi tuttunuz eve sabah gelip akşam gidiyor haftada bir ayda bir bile olsa ona bile hukuki olarak sigorta başlatmanız gerek. Evde bir kaza olsa bir yerden düşse aşırı başınız ağrır. Doğru söylüyor adam ama bildiğinizi de düşünmüş olabilir usta, pisliğine de söylememiş olabilir tanımıyoruz sonuçta.
peki ustanın yanındaki adamlara da mı sigorta yaptıracağım yanındaki elemanlar bildiğim yövmiyeci bazen çağıracak bazen çağırmayacak bazılarını anlattığı kadarıyla. İnternette benim anlaştığım kişinin yüklenici olduğu onun altında çalışanlardan ustanın sorumlu olduğu yazıyor bu doğru mu? Ek olarak benim inşaatım yapı denetimli yarın onlarada bu durumu söyleyeceğim.