Merhabalar, inşaat sektöründen çok uzak birisiyim geçici yapı müteahitliği belgesi aldım ve geçtiğimiz günlerde müstakil ev yaptırmak için usta arayışına girdim. Teklifler vs toplarken ne düşük olsun ne yüksek olsun başımız ağrımasın ortalarda fiyat veren ustanın birisine hatrı sayılır bir paraya 500.000 TL karşılığında kaba inşaat için anlaşmış olduk ve 3 kişi ile 2 ayda bitireceğini söyledi. Usta bugün malzemelerini arsaya getirmiş akşama doğru beni aradı "yarın inşaata başlayacağım benim sigortamı başlat" dedi bende süreçlerin nasıl işlediğini bilmediğim için "ustam bir çuval para verdim verirken sigortadan vs de bahsetmedin sen yüklenici gibi birşey değil misin? sigortanı neden ben ödüyorum?" dedim o da "şirketi olmadığını müteahit olarak sigortaları benim yaptırmam gerektiğini" söyledi ek olarak "ödemeleri de haftalık olarak elden yapmam gerektiğini" söyledi. Bu gibi bir durum ile karşılaşan oldu mu? yarın bir mali müşavir yanına ve SGK'ya uğrayacağım doğrusunu öğrenmek için ama bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.