Bu sorunu ben de birebir yaşıyorum. Özellikle son dönemde forumda bazı kişiler çalınmış hesapları yok pahasına satıyor ve moderatörlerimiz müdahale etmiyor. Bu durum hem piyasayı bozuyor hem de gerçekten emek verip ticaret yapan bizleri mağdur ediyor.
Ben bizzat hesap alım satımıyla uğraşan biriyim. Bu işten ekmeğini kazanan, güvenli ve sorunsuz şekilde ticaret yapan insanlara yapılan en büyük haksızlık bu. Biz hesaplarımızın arkasında duruyor, kefil oluyoruz. Ama hırsızlıktan gelen veya güvenilir olmayan hesaplar ucuza satıldığında hem piyasada güven kayboluyor hem de bizlere zarar veriliyor.
Herkesin emeğine saygı gösterilmesi gerekiyor. Satış yapamayanın çözümü hesapları çalıp yok pahasına satmak ya da bedava dağıtmak değil; çalışıp kurumsal üyelik alarak dürüstçe rekabet etmek olmalı.
Satış yapamadıysan çözüm belli: çalış, Platin üyelik al, rekabet et. Ama “ben kazanamıyorsam kimse kazanmasın” mantığıyla piyasayı darmadağın etmenin kimseye faydası yok. @Coşkun Çetin; hocamın kuralları katılaştırmasını istiyorum şahsen.
Saygılar.