Merhaba,
Son 1-2 aydır forumda gözlemlediğim bir durum var. Birkaç arkadaş, forumda ticaret yapmak için en ucuz premium üyelikleri satın alarak belirli kategorilere giriş yaptılar. Ancak rekabetin yüksekliği ve piyasanın kötü gidişatı nedeniyle bu arkadaşların sıfır ciro yaptığını tahmin ediyor ve biliyoruz. Piyasanın hali ortada zaten.

Fakat asıl sorun şu:
Bu kişiler, Gold, Silver üyelikle satış yapamadıkları için aldıkları dijital ürünleri forumda bedava paylaşmaya başladılar. Bununla yetinmediler üretim methodlarını da paylaştılar, böylece, kurumsal üyelik ve premium özelliklere yatırım yapmış, forumda ticaretini sürdüren insanların cirolarını sıfıra indirdiler.

Method paylaşıldığı için bu durum forumdaki ticaret hacmine 1-2 aylık bir zarar vermiyor, aksine seneler boyu yüksek bir satış hacmini engelliyor.

1-2 kişiye paylaşsalar bir nebze anlaşılır, ama yüzlerce kişiye dağıtıp forumdaki piyasayı alt üst etmeleri kabul edilemez.

Tamam, sen ekmek yiyemedin diyelim, “ben yemiyorsam kimse yemesin” mantığıyla hareket ettin, ama bizim ne suçumuz var? Ben, kanser kardeşime forumdaki ticaretim sayesinde bakıyorum. Buradan evine, çocuğuna ekmek götüren birçok insan var. Satış yapamadıysan, bir ay bir işe gir, asgari ücretini al, kurumsal üyelik al, rakip olalım ve beraber ekmek yiyelim. Ama piyasayı dağıtmanın amacı nedir?

Bu konu ile ilgili, benim gibi forumda ticaret yapan yakın arkadaşlarımdan ve benden bilgi isteyen moderatörlere PM yolu ile durumu ilettik.

@Coşkun Çetin; hocamıza özel mesaj yolu ile satıcı arkadaşlarımla beraber durumu belirttik desteğinizi bekliyoruz, saygılar.
Bu durumdan muzdarip arkadaşlar Turuncu moderatör arkadaşlarımıza ve Coşkun hocamıza durumu bildirebilir.

Lütfen ben ekmek yiyemiyorsam kimse yemesin kafasından çıkın.