(Konuyu yanlış kategoride açtıysam kusura bakmayın)
Chat GPT değer tahminleri:
Domainleri ben buldum değer tahminleri Chat GPT aittir.

Yüksek Değer Potansiyeli Olanlar (1000 TL – 5000 TL arası alıcı bulabilir)

• domaindegerlendirme.com → Domain yatırımcıları ve site satıcıları için net, açıklayıcı ve değerli bir isim. “Domain appraisal” Türkiye’de aranıyor. Premium alıcı bulabilir.
  • sikayetolustur.com → Şikayetvar alternatifi kurmak için direkt sektör odaklı domain. Ticari değeri yüksek.
  • btctoiban.com / ibantobtc.com → Kripto ↔ banka transferleri için harika domainler. Kripto trendleri sayesinde yüksek değer potansiyeli var.
  • nftsatis.com → NFT hype’ı düştü ama yeniden yükselirse çok kıymetli olabilir. Kısa, net ve direkt açıklayıcı.
  • pasaport360.com → Seyahat & vize sektöründe kullanılabilir, marka değeri yüksek.

💰 Orta Segment (500 TL – 1500 TL arası gider)

• swiftkodu.com → Banka transferleri için güzel keyword domain. Net açıklayıcı.
  • apirehberi.com / apidestegi.com → Yazılım geliştirici odaklı. Değeri biraz sınırlı ama teknik kitle için iyi.
  • whatclock.com → İngilizce, global pazara da açılabilir. Marka domain olabilir.
  • kamerakontrol.com → Güvenlik sistemleri, smart home için net keyword. Satış yapılabilir.
  • dogumrehberi.com → Hamilelik & sağlık alanında içerik sitesi için çok değerli. Reklam potansiyeli yüksek.
  • trafikyogunlugu.com → Uygulama ya da blog için kullanılabilir. Çok jenerik değil ama niche’de iş yapar.
  • aigiyim.com → AI + giyim konsepti gelecekte patlayabilir. Şimdilik orta segment ama uzun vadede değerlenir.

⚖️ Niş ama Satılırsa 300 – 800 TL Arası

• sestesti.com / ekrantesti.com / renktesti.com → SEO odaklı içerik siteleri için iş yapar. Çok büyük pazar yok ama Adsense ile gelir elde edecek birine satılabilir.
  • fhdizle.com → Film & dizi alanı çok rekabetli ama keyword net. Değer var ama riskli (telif).
  • muzikoneri.com → İçerik sitesi için uygun. Çok yüksek değer olmasa da satılabilir.
  • resimciz.com → Düşük ama sanat/çizim sitesi için alınabilir.
  • klimatamir.com / kastamonutamirci.com → Yerel SEO domainleri. Sadece o bölgedeki esnafa satılabilir.
  • filmdizioneri.com → Anahtar kelime domain, ama çok dolu bir sektör.
  • egimolcer.com → Teknik cihaz satışı için niş. Küçük pazar.
  • fabrikabilgi.com / topluscript.com → Yazılım & sanayi odaklı domainler, belli alıcı bulursa satılır.

🛑 Düşük Değer (100 – 300 TL zor çıkar)

• tytrehberi.com / aytrehberi.com / tytaytrehberi.com → Çok sınav odaklı, kısa süreli trend. Gelecekte sıfırlanabilir.
  • hastaneucretleri.com → SEO için fena değil ama sınırlı.
  • vdspanel.com / fstsms.com / noktasms.com → Hosting & SMS sektörü çok dolu, marka değeri zayıf.
  • fizikcalis.com / elektromanyetizma.com → Eğitim alanında içerik sitesi yapılabilir ama alıcı kitlesi dar.
Tek bir isteğim var sizden eğer alıp güzel projelendirirseniz veya satarsanız bana dua vb. etmeniz.
Şimdiden hayırlı olsun regledikten sonra konuya yazarsanız sevinirim.