Olmama gibi bir durum söz konusu elbette değil fakat arkadaşların dediklerini yapana atmayın. Cpanel ve plesk panele insanlar alışmış ve güvenmiş sizi tercih etmeleri için kullanım kolaylığı ve maddiyattan ziyade güvenilirlik önemli.
Güven sorununu çözdükten sonra acaba onlarla yarışabilirmiyim kısmını düşünün. Hiçbir hosting firması bilinmeyen bir sistemi kurup müşterilerine hadi kullanın demez.
Ama dediğim gibi büyük referans + büyük reklam ile çözülebilir.
Haklısınız hocam en önemli kısmı o ufak bir güvenlik açığında büyük skandal olur.
Açık kaynaklı bir projeyi paralı satamazsın. Kendin geliştirip veya API ile çekersen anca bu şekilde satılır oda emek zaman ve ekip ister.
Açık kaynak zaten temelinin %25 i olur hocam bu devirde tamamende 0 dan bir şey yapılmaz bence.
Ürettiğiniz içerik ile CPanel ve Plesk yada diğer alternatiflerin önüne işlev, tasarım, güncellik olarak geçmenizin çok kolay olduğunu düşünüyorum. Zor olanı söylememi isterseniz, bu iki yazılıma herkes çok alışmış durumda ve sorun çözümleri, geliştirme v.b durumlarda fazlaca döküman ve video mevcut.
Hostinger HPANEL den yola çıkarsak benim şahsi görüşüm plesk ve cpanele göre daha sınırlı olmasına rağmen daha işlevsel olduğu düşünüyorum. Projeye açık kaynak paşlarken github üzerinden ilerleyip ingilizce paylaşımlar yaparsanız projeye belki çok katkıda bulunacak insanlar çıkar. Şahsen ben laravel ile geliştirilen bir projeye katkıda bulunmak isterim.
Ticari konumda bakarsak en zor olan konu o gibi hocam. geliştirme konusunda önümde üniversite var 4 yıllık bir serüvende elle tutulur bir hale gelebilir
En az 11 dil kodlama biliyorsanız tabii yapabilirsiniz, bilişim komandosu olmanız lazım tek yapmak için. Yapay zeka ile yürümüyor bu işler.
Linux tabanını da bilmeniz gerekecek, network bilgisi gerekecek.. gerekecek de gerekecek.
Çalışıyoruz işte kimse hayata assembly bilerek gelmiyor