Son 9 aydır, tüm Meta reklamlarımı tek bir tıklamayla otomatik olarak yönetmemi sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyorum.
Reklam kampanyalarını, özellikle de Meta reklam panelinden manuel olarak yönetmek tam bir işkenceydi... Sürekli para kaybediyordum ve reklamlarımı hiç ölçeklendiremiyordum. İşin kötü tarafı ise neden reklamların çalışmadığını da anlamlandıramıyordum...

Bu sorunu çözmek için bir sistem geliştirmeye karar verdim ve dokuz aylık geliştirme sürecinin ardından elde ettiğim sonuçlar şöyle...

Başlangıçta 2x ROAS ile çalışan reklam kampanyam,

herhangi bir ek reklam veya creatif çalışma olmadan sadece bir haftada 6,34x ROAS'a ulaşabildi.

Ve bunu tek bir tıklamayla yaptı (AI ON). Sistem, kazanan reklamları belirliyor, bütçeyi algoritmik olarak en doğru şekilde yönetiyor ve maksimum verimlilik sağlıyor. Bu benim için devrim niteliğinde bir yenilik... Artık reklamları manuel olarak yönetmeye gerek kalmadı (en azından kendi reklamlarım ve müşterilerimin reklamları için).

Ayrıca reklam oluşturma sürecine de bir çözüm oluşturdum. Bu süreç te çok aşırı zaman alıyordu benim için, her ne kadar reklamları kurmayı bilsemde meta nın slow paneli sağolsun çok vakit kaybediyordum basit işlemlerde bile... Bu süreçi komple değiştirmek ve 30 saniyede ajans kalitesinde Reklam kampanyaları ve Stratejileri oluşturup yayınlayan bir sistem geliştirdim.

Çok basit çalışıyor, yapmanız gereken tek şey ürün linkini girmeniz. Ardından sistem websitenizi , ürününüzü ,markanızı en detaylı şekilde inceleyip bir kampanya yapısı çıkartıyor.

Analiz sonrası Introduction kısmında analiz sonuçlarını sizinle paylaşıyor (Bu kısımda da bir şey yapılmıyor, sistem analiz sonuçlarını kendi otomatik kullanıp reklam setlerini - hedef kitleleri - reklam planını belirliyor)

Ardından reklam kampanyanız için 5 Adet farklı Hedef Kitle Segmentlerine hitap eden reklam setleri ve 1 adet reklam tasarımı oluşturuyor:

Hedef kitleleri kendi içinde test edip otomatik Kazanan hedef kitle segmentini buluyor ve bunu sonraki aşamalarda Ölçeklemeye götürüyor...

Ardından bütçe ve reklam yönetimi planını hazırlıyor (Sizin bütçenize göre) Burada Testing + Scaling aşamaları mevcut. ilk hafta reklamları tamamen test ediyor, verimsiz olanları otomatik kapatıyor, yerine yenilerini oluşturuyor (farklı hedef kitlelerde , çünkü asıl amaç burada kazanan hedef kitleyi bulmak) Ardından kazanan reklam tespit ettiği zaman bunu otomatik olarak ölçeklemeye götürüyor.

Bu normal bir kampanyanın 1 aylık yönetim süreci...
6 Fazdan oluşuyor. Test aşamasından ölçeklemeye kadar olan tüm süreç TAMAMEN OTOMATİK... 0 Manual işlem ile ajansdan bile kaliteli reklam yönetimi yapabiliyor. Uyumuyor, yorulmuyor, sadece sizin için çalışıyor...

Tabi bunların yanı sıra profesyonel bir Analiz Paneli de mevcut. Tüm metrikleri detaylı bir şekilde canlı olarak takip edebiliyorsunuz, birden fazla reklam hesabı bağlayıp hepsini tek bir panelden yönetebiliyorsunuz.

Genel reklam hesabı performansını takip edip sorunun nerede olduğunu kolayca tespit edebiliyorsunuz ve nasıl çözebileceğinizi öğreniyorsunuz:

Reklam hesabınızdaki tüm kampanyaları rahatlıkta görüntüleyebilir ve hepsini detaylı bir şekilde analiz edebiliyorsunuz:

Kampanya detaylı analizi görüntüsü:

Ayrıca Funnelınızı reklam hesabı bazında görsel olarak görüntüleyebiliyor, eğer belirli aşamalarında sorunlar varsa sistem tarafından uyarılıyorsunuz. Bu sayede landing page - ürün sayfanınızın gerçekten etkili bir şekilde çalışıp çalışmadığını anlayabiliyor ve ona göre düzeltmenelerinizi yapabiliyorsunuz.

Yeni geliştirdiğim başka bir özellikle olan Whiteboard - Beyaz tahta da ise aynı şekilde websitenizi girdikten sonra size kapsamlı bir Marka Analizi - Ürün / Hizmet analizi çıkartıyor, elde ettiğini verileri kullanarak Hedef kitleler ve onlara hitap eden 4 farklı fokusta. ( Problem , Çözüm , Özellik , Müşteri Yorumu) reklam tasarımları + metinler oluşturuyor...

Konunun en başında söylediğim gibi, bunları geliştirmem 9 ayımı aldı ,full time bir şekilde geliştirdim... Çok fazla emek verdiğim bir projem.
Şuanda 30+ Ülkeden 2000+ kişi tarafından kullanılıyor. Yeni üyelik alımlarını kapattım artık sadece kurumsal olarak firmalara özel olarak kurulumunu yapıyorum. Eğer ilginizi çekerse buradan detaylarına ulaşabilirsiniz: https://www.adgrow.net/

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...