PRIMEPANEL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mantıken sizin yaptırmamanız lazım.
hakan79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahibi ödemeli.
Nova adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev içi demirbaşların sorumluluğu size aittir, ev dışı sorunlar da bildiğimiz kadarı ile sorumluluk sizde değildir
Yegenoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasaya göre eve ait taşınmazların arızası ev sahibine aittir,o yaptırır
Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demirbaşların tamiri ve satın alınması ev sahibine aittir. Yaptırıp kiradan da düşebilirsiniz.
Revilationer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günısı kazanı nedir bilmiyorum ancak yasal olarak ev sahibinin yaptırması gerekiyor. Ancak iş pratiğe döndüğünde maalesef öyle olmuyor. Geçen gün kombi içerisindeki bir malzeme bozulmuş aradım emlakçıyı görüştü ev sahibiyle, o oturuyor o yaptırsın demiş. Ben henüz 4 aylık kiracıyım
Maalesef güncel ev piyasasında evsahibiyle aramı bozmak istemediğim için en azından yarısını ödesin dedim o şekilde anlaştık.
Evinizden memnunsanız evsahibiyle uğraşmak istemiyorsanız ödeyin geçin
Webdestek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evden çıkarken yaptırdığın kazanı yanında götüreceksen sen yaptır. Orada sabit kalacaksa ev sahibi yaptıracak.

Kısacası demirbaşlardan ev sahibi sorumludur.
Dustia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada mantık arayan arkadaşlara aldırış etmeyin. Kasıtlı bozmadığınız sürece (içini açıp bakmak, kusur düzeltmeye çalışmak vs) yıpranmadan kaynaklı veya ömrünü doldurmuş demirbaşların masrafı tamamen ev sahibine aittir (küçük bakım giderleri kiracıya aittir örneğin musluk contasını değiştirmek, ampul takmak gibi) . O eşyalar size ait değil, sözleşme boyunca kullanacağınız ürünlerdir. TBK m. 301, TBK m. 303, TBK m. 317 maddelerine bakabilirsin. Kimse boş vicdan kovalamasın, kanun kanundur.
İbrahimH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam apartman ortak kazan olsa ev sahibi
ama bunda siz mantıken.
SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kombi için konuşayım, kombinin bakımları kiracıya aittir, kombinin arızaları ev sahibine aittir. Kombiye kiracı bakım yaptırtmadığı için çıkan arızalar da kiracıya aittir. Haliyle burada kazana bakım gerekiyorsa ve yaptırmadıysanız suç size kalır.
Hocalarım değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sonuca gelecek olursak ödemek zorunda kaldım, yoksa günısı kapanacak nuh diyor peygamber demiyor. Evden çıkarken de söküp gideceğim.