Ozturkm2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle öyle yapardım zaten ben istesem ve bu olsa aman abi der hallederdim 3 sene kadar önce kızının mezuniyeti vardı mesela benim araba o zaman 9 kişilik ticariydi benden arabayı istedi verdim gittiler geldiler kaç kerede sordu ceza falan varsa söyle diye arabayı full verdim full aldım yıkatmıştı bile yani öyle küçük hesaplar yapan bir adamda değildi kötü anına mı denk geldi neye canı sıkıldı anlamadım
Hocam, madem enişteniz böyle bir adam, bence burada hiç düşünmeden cezayı ödemeniz gerekiyor. Çünkü kendisi arabayı sizden alırken kaç kere sormuş, “ceza varsa söyle” demiş ve arabayı sizden aldığı gibi hatta daha temiz şekilde geri teslim etmiş. Bu aslında onun ne kadar dürüst ve ince düşünceli biri olduğunu gösteriyor.

Dolayısıyla ince detay sizin ondan araba istemiş yada istememiş olmanız değil; önemli olan, onun iyi niyetine karşılık aynı şekilde davranabilmek. Burada yapılacak en doğru hareket, cezayı ödemek olur. Böylece siz de geçmişte size gösterdiği özveriye hakkını vermiş olursunuz.

Ama bununla birlikte, gerekirse bundan sonra kendinizi yormayın. “Kusura bakma, işte geçen seferki olayı biliyorsun, o yüzden artık böyle işlere girmiyorum” deyip konuyu kapatabilirsiniz. Böylece hem vicdanınız rahat olur hem de ileride benzer durumlarda açık kapı bırakmamış olursunuz.