Tubefavorites adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ChatGPT şunu diyor ama umarım çözülür:

Evet, bu sorunun cevabını biliyorum. Kullanıcı Azure portal üzerinden sanal makinede port açmak (yani Network Security Group’a inbound rule eklemek) istiyor, ama “Güvenlik kuralı oluşturulamadı. Hata: İsteğiniz işlenirken bir hata oluştu. Birkaç dakika sonra yeniden deneyin.” hatası alıyor.

Bu hata genellikle birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir:

1. Azure Portal / Resource Provider Sorunu
  • Azure tarafında kısa süreli bakım veya servis kesintisi olduğunda, NSG (Network Security Group) üzerinde kural ekleme işlemleri hata verebilir.
  • “Birkaç dakika sonra tekrar deneyin” mesajı aslında sistemsel gecikmeye işaret ediyor.
    👉 Azure Status sayfasını (https://status.azure.com) kontrol etmek iyi olur.

2. Role-Based Access Control (RBAC) / Yetki Sorunu
  • Hesabın veya oturum açılan kullanıcının “Network Contributor” veya daha yüksek yetkiye sahip olmaması durumunda kural oluşturma reddedilir.
  • Özellikle abonelik başkasına aitse ya da “Reader” yetkisi varsa bu hata alınır.

3. NSG Sınırına Ulaşma
  • Bir NSG üzerinde max 100 inbound/outbound rule sınırı var. Bu sınır dolduysa yeni kural eklenemez.
  • Kullanıcı eski kuralları silmeyi veya düzenlemeyi deneyebilir.

4. Resource Lock / Politika Engeli
  • Azure’da kaynak kilitleri (Resource Locks) varsa “Delete/Modify” kısıtlaması olabilir.
  • Ayrıca organizasyon tarafında bir Azure Policy uygulanmışsa (örneğin “yalnızca belirli portlara izin ver” politikası), bu hataya sebep olabilir.

5. Portal Hatası → CLI / PowerShell ile Denemek

Bazen portal tarafında hata verir ama CLI ile çalışır.
Örnek:
az network nsg rule create
--resource-group MyResourceGroup
--nsg-name MyNSG
--name AllowCustomPort
--protocol Tcp
--priority 200
--destination-port-ranges 8080
--access Allow
--direction Inbound

✅ Özetle:
  • Öncelikle Azure Status sayfasını kontrol etsin.
  • Hesabının yeterli yetkiye sahip olduğundan emin olsun.
  • NSG’de kural sınırına ulaşmadığını kontrol etsin.
  • Eğer sorun portal kaynaklıysa Azure CLI/PowerShell üzerinden denemesi çözüm olabilir.
eyvallah dostum (https://status.azure.com) burdan kontrol ettiğimde çoğu bölgede NSG kapalı görünüyor. ülke değiştirdim. sorun çözüldü