Forumda son zamanlarda açılan çeşitli futbola dair konular ve moderasyonun hala uyari çekmemesi sinirlerime dokunuyor. İki kelam etmek isterim ben de.
Her taraftar grubunda da ciddi futbol terörü var. X Türk takimi herhangi yabanci takima yenilince oh olsun konuları da, Y takımı Avrupalı takimi yenip naber X takimlilar gördünüz mü konuları da, bence toplumu bölücü muhabbetlerdir; tasvip etmiyorum, açıkçası haince buluyorum. Forum içinde de izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Her alanda olduğu gibi, futbol konusunda da bu bölücü kafa normalleştiriliyor. Yozlaşma artık öyle bir boyutta ki, bu milli takim mi canim kulüp takımı, İngilize karşı desteklemek zorunda miyim diyor.
Evar zorundasın. Hatta sen böyle malca düşün diye yapilan yozlaşmış propagandalara inat zorundasın. O müsabakada senin bayrağın dalgalanip marşın okunuyorsa zorundasin. Sağda solda vatanseverim, milliyetçiyim, Atatürkçüyüm diye takiliyorsan zorundasın.
Profiline Atatürk portresi, T.C bayragi koyup da, sonra Avrupa takımna bir Türk takımı yenilince seviniyorsan kusura bakma da yavşağın da tekisin.
Bu yaşıma kadar futbol konuşacak kadar samimiyette 100 den fazla Italyan, Ingiliz, Fransiz vs tanidim. Bizdeki bu salakça muhabbet hicbirisinde yok. Hatta bir Fenerbahceli olarak yarinki buluşmada Liverpoollu bir dostumla cok maytap geçeceğim, iddiamiz da var biralar ondan olacal çünkü Gs degil sadece, biz kazandık.
Onlarda ezeli rekabet yok mu? Bizdekinin tillahı var. Ama hiçbir Liverpool taraftari herhangi bir Ingiliz takımı karşısında gidip de kendi milletine inat olsun diye Türk takımı desteklemez yahu, bu ne kansızlıktır anlamıyorum.
Siz fanatik değil, eziksiniz bunu bilesiniz. İçeride küfür kıyamet okey anlarım, ezeli rekabet derim, yahu Ingiliz yensin istemek nedir kendinize gelin! Ülke futboludur yenilen, 8 yiyince Türk futboludur rezil olan...
Bu konuda holiganlari futbol sevgisine, hatta milli sevgiye; forum yönetimini de gerekli müdahaleye davet ediyorum.
Her Türk takımı Avrupada yenildiğinde, rakip takım taraftarlarının oh olsun konularını normallestirmeyin lütfen, gerekli ikazlar yapılmalıdır.
Moderatörlee uyarmıyor kaç defa report attık ama sonuç yok