Merhaba,
Denk geldiğim bütün moderatörlerle konuştum ve hatta Moderatöre Soru kısmına da yazdım, ancak konularım onaylanmadı bile. Şu anda uygulanan ilk konu açıldığı andan itibaren 7 gün esasına dayalı sistemin elle tutulur bir mantığı yok.
Ben forumda aktif şekilde günde 50ye yakın mesaj yazıyor, konu açıyor, insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Fakat hangi konuyu hangi zamanda açtığımı bu kafa karıştırıcı sistemde takip etmem mümkün değil. Bunun için gereksiz bir şekilde bütün mesajlarıma girip tek tek saymam gerekiyor. Oysa teknoloji çağında bu kadar basit bir işin 5 saniyeden kısa sürede halledilmesi gerekirken kullanıcıya bu kadar efor yüklemek doğru değil.
Konu açma limitlerinin düşürülmesi yetmezmiş gibi, üzerine böyle karışık bir sistemle süreci takip ettirmeniz kullanıcıya adeta tuzak kurulmuş gibi hissettiriyor. Konu hakkında defalarca yazmama rağmen cevap alamadım. Bu benim bu konudaki kaçıncı şikâyetim, artık gereğinin yapılmasını rica ediyorum.
Anladığım kadarıyla sistem, ilk açtığımız konuyu baz alarak 7 günlük periyot başlatıyor. Fakat bu işleyiş düzenli değil. Bunun yerine haftalık döngünün her Pazartesi günü sıfırlanması çok daha mantıklı olur. Zaten dünya genelinde de haftanın başlangıcı olarak kabul edilen Pazartesiye bağlamak çok daha düzenli ve anlaşılır bir çözüm.
Arkadaşım da aynı öneriyi yapmıştı ve kendisine şu şekilde cevap verilmiş:
Pazar 23:59da konu açıp Pazartesi 00:01de tekrar açarak haftayı 2 konu ile başlatabilirsiniz. Öneriniz için teşekkür ederiz ama işleyiş bu şekilde devam edecektir.
Fakat bu cevabın mantıklı bir tarafı yok. İster ilk günün saatini bekleyelim, ister Pazartesi sıfırlansın; sonuç değişmiyor. Suistimal edecek kişi zaten her türlü suistimal eder.
Aksine Pazartesi sıfırlanması hem daha düzenli hem de kullanıcı açısından çok daha kolay takip edilebilir olur.
Ek olarak ille de sistem bu şekilde devam edecek diyorsanız da:
Kalan haftalık konu açma hakkımız, İlgili kategorisinde küçük bir panel ya da widget üzerinden gösterilirse çok faydalı olur. Böylece kullanıcılar kaç hakkı kaldığını net şekilde görür, boş yere uyarı almak zorunda kalmaz.
Bu durum bana, lisede yazılım dersinde hocamızın bilgisayar yerine deftere kod yazdırma ısrarını hatırlatıyor. Teknoloji çağında çok daha pratik bir yöntem varken kullanıcıya bu kadar gereksiz efor yüklemek gerçekten aynı derecede anlamsız geliyor.