Emphatic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım bu sistem ile belirlediklerini düşündüğüm ev alım satımda beyanedilen satış tutarı düzeltme tavsiyesi niteliğinde dün itibariyle bildirim aldım. Piyasa araştırmasının yapıldığı, satış sitelerinden araştırmaların yapılarak değer tespitinin yapıldığı felan yazıyor.
Sms olur, arama olur bunlar mühim değil. Sizi yemliyorlar. İzaha davet olduğunda ise bir tane emlak hukuku bilen avukattan danışmanlık alacaksınız. Genelde insanlar değeri düşük gösterip değer kazancı vergisinden kaçmaya çalışıyor tamamen normal bir durum. Maliyenin bildiği ama görmezden geldiği bir husus var. Ben evimi 2 milyona koyuyorum ama kimse gelip 2 milyon vermiyor. Adam 1.5 teklif ediyor. 1.5 teklif ettiği anda enflasyon ile kazandığı değer olan 1.7 milyonun altında kalıyor ve gelir vergisi çıkmıyor aslında.

İşin özeti bildirim göndermeleri başka, izaha davet başka şeyler. Bildirim genelde tapu harcının az ödendiğini düşündüklerinde geliyor siz gidip pişmanlıktan yararlanıp rakamı düzeltip farkı ödüyorsunuz hop arkasından izaha davet geliyor değer artışınıda istiyorlar.

https://www.youtube.com/watch?v=nybTF03TB7Y

Kesinlikle böyle bir durum başınıza geldiğinde 3-5 e bakmadan vergi hukuku konusunda uzman bir avukata ulaşın.

Sitelere girip evi şu fiyata almışım, bu paraya satmışım, ev için şu kadar kredi çekmişim ya da çekmemişim ardından çıkan değer artışı kazancına göre hesapladığı vergi gerçeği yansıtmıyor. Çok daha düşük vergi ödemeniz olası.

En temizi evi her zaman değerinden gösterin ve alın/satın. Çünkü tapu devrinden sonra bile ne olaylar dönüyor aklınız durur.

Atıyorum ev alıyorsunuz, ev sahibi icralık ama evin üstüne henüz haciz koyulmamış. Evi size değerinin yarısına sattı gösteriyor kalanı elden alıyor. İcralık olduğu için alacaklılar mal kaçırıyor diye mahkemeye başvuruyor, evin üstüne haciz konuluyor, tapu iptal ediliyor para sizin BANKADAN ÖDEDİĞİNİZ tutardan size iade ediliyor. Çünkü tapuda değerini 5 milyon değil 2.5 milyon göstermiştiniz.